Dubai staat bekend als een vakantiebestemming van uitersten. Uiteraard kun je er heerlijk een all inclusive hotel boeken en een paar dagen lekker aan het hotel zwembed liggen met een cocktail in je hand, maar…. als je de gekte van Dubai echt wilt ontdekken dan moet je een aantal highlights absoluut bezocht hebben. Voor deze top 4 grootste en gekste bezienswaardigheden werden we geholpen door Dubaiholidays.nl waar je nog veel meer informatie kunt vinden voor je volgende Dubai vakantie.

 

Tip 1 – Burj Khalifa

De Burj Khalifa werd in 2010 geopend en is met bijna 830 meter hoogte het hoogste gebouw. Nee, niet alleen van Dubai… van de wereld! De Burj Khalifa nam hiermee het stokje over van de Taipei 101 in Taiwan. Het is het allerhoogste gebouw op de foto hierboven en daarmee een niet te missen wereldattractie om te bezichtigen

 

Tip 2 – Aquaventure Waterpark

Wil je de allergekste, sneltste, langste en hoogste glijbanen van de wereld ontdekken? Dan MOET je een bezoekje brengen aan het Aquaventure Waterpark in Dubai. Ontsnap heerlijk een paar uur aan de verzengende hitte en voel je weer helemaal kind.

 

Tip 3 – Dubai indoor skihal

Precies wat je verwacht midden in de woestijn: een indoor skihal 🙂 Toch staat hij er al tijden. En het is niet zomaar een skihalletje. Nee hoor, wederom de grootste overdekte skihal van de wereld, maar liefst 400 meter groot. Dus bind je carveski’s onder en onderzoek meteen of Dubai ook een goed apres-ski klimaat heeft.

 

Tip 4 – The Dubai Mall

Moe van alle activiteiten? Dan heb je het wel verdiend om even te gaan shoppen in een “pittoresk winkelcentrumpje” in Dubai. The Dubai Mall is (wederom) het allergrootste winkelcentrum ter wereld. Met maar liefst 1200 winkels kun je je creditcard tot zijn limiet oprekken. En daarna moe maar voldaan met al je shopping bags terugkeren naar je hotel.