Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is onder Nederlanders al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Frankrijk is niet alleen redelijk dichtbij huis, maar heeft ook nog eens heel veel mooie gebieden. Een ideaal vakantieland! Hier lees je meer over het land van de Eiffeltoren, de Franse kaas en de knapperige baguettes.

Frankrijk

Frankrijk is een West-Europees land met 65 miljoen inwoners en is bijna dertien keer zo groot als Nederland. Juist doordat Frankrijk zo groot is, kent het land een heel gevarieerd landschap. Je kunt er niet alleen terecht voor ongerepte natuur en prachtige wijnstreken, maar ook voor eindeloze stranden en imposante bergen. Deze bergen bestaan uit zowel oude als jonge bergen en nemen zo’n 25% van het totale oppervlakte van Frankrijk in beslag.

Frankrijk bestaat uiteraard niet alleen uit de natuur, maar kent ook vele dorpen en steden. De grootste steden in Frankrijk zijn:

  • Parijs (ongeveer 2.257.981 inwoners)
  • Marseille (ongeveer 852.395 inwoners)
  • Lyon (ongeveer 472.400 inwoners)
  • Toulouse (ongeveer 440.204 inwoners)
  • Nice (ongeveer 340.735 inwoners)

Frankrijk als vakantieland

Frankrijk is met een oppervlakte van 674.843 km één van de grootste landen in Europa. Het klimaat is in Frankrijk daarom erg gevarieerd en Frankrijk kent drie klimaattypes: een vochtig zeeklimaat, semi landklimaat en een Mediterraan klimaat. Doordat Frankrijk zo groot is en verschillende klimaten kent, is er ook van alles mogelijk. In de zomer kun je er terecht voor een warme strandvakantie, de vele rivieren lenen zich voor actieve kano vakanties en ’s winters kun je er op wintersport. En er is nog veel meer mogelijk!. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk:

De Ardèche

Het is niet zo verwonderlijk dat de Ardèche één van de populairste vakantiebestemmingen binnen Frankrijk is. Het is er prachtig en vaak lekker warm. Het gebied kenmerkt zich vooral door de rivier Ardèche waar je op een van de hete zomerdagen verkoeling kunt vinden. Hoewel heel het gebied erg populair is, is vooral de omgeving rondom Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc favoriet. Hier kun je dan ook veel campings, hotels en vakantiehuisjes vinden.

Côte d’Azur

De Côte d’Azur ligt aan de azuurblauwe Middellandse Zee en kent gemiddeld 300 zonuren per jaar. Klinkt goed hè?! De zon zorgt ervoor dat het ook in het voorjaar in de Côte d’Azur heerlijk vertoeven is. Deze streek staat niet alleen bekend om het lekkere weer, de azuurblauwe zee of de mooie stranden, maar ook om het feit dat het er niet voordelig is. Steden als Monaco en Saint Tropez zijn daarom ook erg populair onder de wat rijkere vakantiegangers.

Parijs

Parijs wordt vaak de stad van de liefde genoemd en ademt romantiek. De stad is dan ook erg populair onder stelletjes en wordt vaak gebruikt als romantisch decor voor mooie huwelijksaanzoeken. Parijs is echter veel meer dan ‘alleen’ de stad van de liefde. Parijs is ideaal voor de shopliefhebbers onder ons en kent vele mooie bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn de Eiffeltoren, de Sacré-Coeur en het Louvre. De kleinste vakantievierders kennen Parijs vooral van de mooie Disneyland Parijs reclames op de televisie. Vakantie vieren met Mickey Mouse en Donald Duck klinkt natuurlijk ook best goed!

Franse Ardennen

In het noorden van Frankrijk kun je nog een klein stukje van de Ardennen meepakken. Voor de echte Ardennen ervaring ga je een paar kilometer over de grens om de altijd populaire Belgische Ardennen te ontdekken. Meer over dit bosrijke gebied ontdek je op de website Alles over de Ardennen.

Corsica

Kijk jij uit naar een vakantie met meer dan 200 verschillende stranden, kraakhelder water en een verbluffende ruige kustlijn? Het eiland Corsica in Frankrijk heeft een van de meest inspirerende landschappen van Europa en is erg divers.

Reiskick.nl heeft een prachtige zeilreis gemaakt rondom Corsica met een uitstap richting de twee Italiaanse eilanden Elba en Capraia. Ontspannen dobberen op het water, bezoeken van magnifieke kuststeden, de ongerepte natuur en rijke historie maken het eiland Corsica een ideale locatie voor een zeilvakantie. Ben je op zoek naar een geweldige zeilvakantie of wil je gewoon inspiratie opdoen over Corsica? Bekijk hier de ultieme zeilroute om Corsica + activiteiten die je niet mag overslaan.

Natuur & parken in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk al één bonk natuur, met prachtige regio’s van Normandie tot aan de Provence. Maar waar mensen er in de VS bijvoorbeeld echt op uit trekken om een Nationaal Park te bezoeken, is dat in Frankrijk veel minder gewoon. Toch zijn de Nationale Parken in Frankrijk echt de moeite waard om voor om te rijden. Een aantal tips & highlights kun je vinden op de reisblog TravelNature.