Visum

Als Nederlander kun je veel landen bezoeken zonder enig probleem. Nederlanders zijn reislustig, maar vergeten weleens dat er veel te regelen valt voordat een reis kan beginnen. Reisdocumenten, inentingen en andere zaken komen daarbij kijken. Als je een verre reis wilt maken heb je vaak ook een visum nodig. Op deze pagina lees je wat de populairste landen zijn waar je een visum voor nodig hebt, welke visa er zijn, de kosten van een visum en tips voor het aanvragen. 

 

Vrij reizen binnen EU en Caribisch Koninkrijksdelen

Als inwoner van de Europese Unie mag je vrij reizen binnen de EU, binnen 26 Europese landen die vallen onder het Schengengebied. Ook mag je als Nederlander vrij reizen zonder visum reizen naar de Caribische Koninkrijksdelen: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Voor andere landen moet je mogelijk wel een visum hebben.

 

Visum aanvragen

Stap 1: controleer of je een visum nodig hebt bij de ambassade of het consulaat van je vakantieland.

Stap 2: zorg dat je paspoort nog lang genoeg geldig is, want vaak moet je paspoort nog minimaal 6 maanden na aankomstdatum geldig zijn.

Stap 3: kijk of je paspoort minimaal 1 onbeschreven visumpagina bevat.

Stap 4: zorg voor een bewijs van je doorgaande of retourvlucht, treintickets of bus tickets.

Stap 5: zorg dat je alle documenten bij de hand hebt voor een eventuele volgende bestemming. 

 

Welke verschillende visa zijn er wat zijn de kosten?

Er zijn twee verschillende visa voor een verblijf van korte duur. Het A-visum en het C-visum. Het A-visum is een transitvisum voor transfers op een luchthaven. Je mag het vliegveld dan niet verlaten. En dan het C-visum: dit is een toeristenvisum voor maximaal drie maanden. Deze visa worden ook wel Schengenvisa genoemd en zijn dan ook geldig op het gehele grondgebied van alle Schengenstaten. Wanneer je een visum nodig heeft dan moet je dit aanvragen bij de Nederlandse ambassade of je regelt het online. De duur van het aanvragen verschilt per land dus zorg dat je dit ruim op tijd regelt. Een visum kost gemiddeld tussen de €30,- en €80,-. De kosten zijn afhankelijk van het land van bestemming. Kom je er toch niet helemaal uit? Online kun je gemakkelijk hulp inschakelen om jouw aanvraag te verzorgen, zodat je zelf niks hoeft te regelen. 

 

Top 10 populaire landen waar je een visum voor nodig hebt

  1. Australië
  2. Canada
  3. China – visum China aanvragen 
  4. Cuba
  5. Egypte
  6. India
  7. Indonesië 
  8. Seychellen
  9. Thailand
  10. Verenigde Staten