Cuba

Bedjes op het strand van Cuba

Het land van de sigaren, de Cuba Libre en de oldtimers… Wie droomt er niet van? Deze vakantiebestemming is prachtig en zeer divers. Je kunt er zowel heerlijk aan het strand liggen als de fantastische cultuur ontdekken.

Cuba

Cuba is een land in het Caribisch gebied en heeft 11.031.433 inwoners. Cuba grenst maar liefs aan vijf verschillende wateren (o.a. de Golf van Mexico en Caribische Zee). Het landschap van Cuba bestaat uit lang uitgestrekte lage gebieden met daarop veel plantages. Richting de kust van Cuba wordt het bergachtig. De grootste steden in Cuba zijn:

  • Havana (ongeveer 2 miljoen inwoners)
  • Santiago de Cuba (ongeveer 430.000 inwoners)
  • Camagüey (ongeveer 300.000 inwoners)
  • Cienfuegos (ongeveer 150.000 inwoners)

Cuba als vakantieland

Cuba heeft een oppervlakte van 109.884 km² en het land kent een tropisch klimaat. Door het tropische klimaat is het altijd erg warm in het land, maar er kunnen ook heftige regenbuien vallen. Van mei tot en met oktober kan er meer regen vallen dan in de rest van het jaar. De populairste vakantiebestemmingen in Cuba zijn:

Varadero

Varadero is één van de populairste badplaatsen van Cuba. De stad heeft prachtige witte strand (20 kilometer lang!), palmbomen en luxe resorts. De meeste resorts in Varadero zijn All Inclusive resorts, daarom zijn er niet erg veel restaurants te vinden. De mooiste bezienswaardigheden van Varadero zijn de grotten van Bellamar en Josone Park.

Holguín

De provincie Holguín is één van de veertien provincies van Cuba. De provincie ligt aan de noordkust en heeft prachtige, verborgen strandjes. Vooral natuurliefhebbers zijn dol op deze plek. Je hebt hier onder andere twee natuurparken en veel plantages.

Havana

Een andere bekende en populaire vakantiebestemming in Cuba is de provincie Havana. In dit gebied ligt onder andere de gelijknamige hoofdstad en er zijn veel paradijselijke stranden te vinden. Daarnaast zijn er in Havana veel historische gebouwen en de stad heeft een rijke geschiedenis.