Canarische Eilanden

De blauwe zee en prachtige rotsen aan de kust van de Canarische Eilanden van Spanje

De Canarische Eilanden behoren tot Spanje en zijn een populaire vakantiebestemming voor veel toeristen. Je hebt er prachtige stranden, bruisende stadjes en het weer is veel maanden erg goed. Hierdoor zijn de Canarische Eilanden voor een deel van het jaar ook geschikt als winterzonbestemming.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Hoewel de eilandengroep bij Spanje behoort, ligt het dichterbij de kust van Marokko, dan bij Spanje. De twee hoofdsteden van de Canarische Eilanden zijn Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria. De eilanden bij elkaar hebben een oppervlakte van 7.447 km2, waarvan Tenerife het grootste eiland is. De Canarische Eilanden bestaan uit de volgende eilanden:

  • El Hierro
  • Fuerteventura
  • Gran Canaria
  • La Gomera
  • Lanzarote
  • La Palma
  • Tenerife

De Canarische Eilanden als vakantiebestemming

Veel toeristen trekken in de zomermaanden naar de Canarische Eilanden. De meeste eilanden hebben prachtige stranden, gezellige boulevards en stadjes en een mooie natuur. Veel hotels en resorts liggen dan ook direct aan het strand. De populairste vakantiebestemmingen van de Canarische Eilanden zijn:

Fuerteventura

Dit eiland heeft witte stranden, mooie bezienswaardigheden en romantische hotelletjes waar jullie een fantastische vakantie kunnen beleven! De hoogtepunten van het eiland zijn: Casa Santa Maria, Santa Maria de Betancuria kerk en Puerto de la Pena. Vanuit Nederland kun je direct vliegen op Fuerteventura, dus er zijn geen lange overstappen. Vanuit de luchthaven kun je snel en gemakkelijk naar jullie hotel. Vanaf veel luchthavens kun je direct vliegen op Fuerteventura.

Gran Canaria

Gran Canaria is misschien wel het populairste eiland van de eilandengroep. Het eiland heeft een zeer kleurrijke natuur en lange zandstranden. Het eiland is zeer geschikt voor jong en oud, want er zijn voor alle leeftijden veel activiteiten te ondernemen. De leukste bezienswaardigheden en to do’s van het eiland zijn: de waterparken, Gáldar, Casa de Colón en Caldera de Bandama.

Tenerife

Ook dit eiland heeft een mooie natuur en heerlijke stranden. Op dit eiland is het weer jaarrond het beste. Ook in de nazomer of in het voorjaar kun je hier genieten van het warme weer. Dit eiland is zowel geschikt voor de natuur- als de zonliefhebber! Ga bijvoorbeeld op excursie naar de grote vulkaan El Teide!

Lanzarote

Het eiland Lanzarote is winderig en de kale vlaktes met vulkanische grond doen bijna buitenaards aan. Echt bijzonder om mee te maken. Tegelijkertijd is Lanzarote ook een heerlijk strand en resort paradijs. Geen zin om de hele dag te bakken in de zon? Doe dan iets sportiefs. Ga de onderwater wereld verkennen met duikschool Safari Diving. Of neem eindelijk eens op surf lessen, want met alle wind heb je prima golven in Lanzarote. Of ga bijvoorbeeld varen met het schip de Blue Marlin 3 voor een onvergetelijke viservaring. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen op een gespecialiseerde Lanzarote website, zoals Vakantie Lanzarote.

 

 

Reisinformatie Canarische Eilanden

Huwelijksreiswijzer.nl