Niet veel mensen weten dat Sardinië ongelofelijk veel moois te bieden heeft. Prachtige natuur, tropische stranden en gezellige steden. Als je weet waar je moet zijn, dan ontdek je een prachtig stuk van Italië. Dit zijn de mooiste plekken van Sardinië.

 

Archipel La Maddalena

La Maddalena is een archipel, bestaande uit 7 grotere eilanden en tientallen kleine eilandjes ten noorden van Sardinië. Het is een bijzonder stuk natuur in Europa dat gekenmerkt wordt door prachtige blauwe wateren en groene heuvels. Je komt hier door vanaf Palau in 20 minuten de boot te nemen naar het stadje La Maddalena. Vanaf hier pak je de auto of de fiets om het eiland verder te ontdekken. Je komt hier de mooiste stranden van La Maddalena tegen. Om de omliggende eilanden als Budelli en Roselli te bekijken huur je een boot voor een dag.

Costa Smeralda

Wie googelt op Sardinië komt ongetwijfeld de Costa Smeralda tegen en dat is niet voor niets. Deze ‘goudkust’ in het noordoosten van Sardinië kent tal van prachtige stadjes, stranden en baaien en is een populaire vakantiebestemming voor veel toeristen. De stad Porto Cervo mag je zeker niet overslaan als je van luxe houdt.

 

Populaire stad Olbia

Olbia is een grote, maar compacte stad in het oosten van Sardinië. Veel mensen starten hun vakantie hier, omdat je vanuit Nederland makkelijk naar het vliegveld van Olbia vliegt. Neem zeker twee dagen de tijd om de stad te ontdekken. Corso Umberto I is de bekendste straat van de stad waar je tal van gezellige winkeltjes en restaurants vindt. Ook de haven is leuk om even te bekijken en voor de mensen zonder hoogtevrees: maak een ritje in het reuzenrad.

Castelsardo

Wie een rondreis door Sardinië maakt, moet zeker even een tussenstop maken bij het gezellige dorp Castelsardo. Dit kleurrijke dorp dat tegen een berg aangebouwd is, doet het goed op de foto en op bijna elke hoek kom je een B&B tegen. Het boven op de berg gelegen kasteel is open voor toeristen en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de noordkust van Sardinië.

 

Cagliari en omstreken

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en ligt in het zuiden van het eiland. Deze stad is een absolute must-visit en heeft veel te bieden. Gezellige marktjes, een amfitheater en natuurlijk een historisch centrum maken dat je hier een aantal dagen kunt vertoeven. Ook in de omgeving van Cagliari valt veel te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar prachtige strand in Villasimius of maak een hiketocht in Parco dei Sette Fratelli.

 

Eiland Carloforte

Een eiland bij een eiland, dat is Carloforte in het zuidwesten van Sardinië. Je komt hier door de boot te pakken vanaf Portoscuso. Ontdek tal van verscholen strandjes en struin ‘s avonds door het stadje op zoek naar een echte Sardijnse maaltijd.