Mauritius

Mauritius-Het-Vakantieoverzich

Mauritius is een prachtig land waar veel dingen te doen zijn en waar mooie bezienswaardigheden zijn. Het is dan ook een echte paradijselijke vakantiebestemmingen met een rijke geschiedenis. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders zijn op Mauritius op het goede adres!

Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan en heeft 1.339.827 inwoners. Het land ligt ten oosten van Madagaskar en Afrika en behoort officieel tot de Afrikaanse landen. Het land heeft een prachtige natuur in het binnenland, maar de kust is onder toeristen ook erg in trek. De grootste steden van Mauritius zijn:

  • Port Louis (ongeveer 155.500 inwoners)
  • Beau Bassin-Rose Hill (ongeveer 111.000 inwoners)
  • Vacoas-Phoenix (ongeveer 107.000 inwoners)
  • Curepipe (ongeveer 84.500 inwoners)
  • Quatre Bornes (ongeveer 81.000 inwoners)

Mauritius als vakantieland

Mauritius heeft een oppervlakte van 2.040 km2. Door het tropisch moesson klimaat op het land is het vrijwel het gehele jaar door heerlijk weer. Wel is er tussen december en april kans op een orkaan. Deze periode wordt dan ook wel het laagseizoen van Mauritius genoemd, of wel het orkaanseizoen. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen:

Trou Aux Biches

Het plaatsje Trou Aux Biches is een paradijselijk stukje op Mauritius. ’s Ochtends wordt je wakker door de zachte zeewind en met het zonnetje door de ramen. Trou Aux Biches heeft een fantastische onderwaterwereld met prachtige vissen en helder water rondom de baai van de stad. Maar, ook boven het water zijn er veel bezienswaardigheden en activiteiten te doen.

Le Morne

Het plaatsje Le Morne ligt naast de berg Le Morne Brabant. Tussen de groene planten en het witte strand kun je heerlijk ontspannen en genieten van het prachtige weer. De kust en het water van Le Morne is zeer populair voor snorkelen of duiken, er zijn hier namelijk veel reuzezeeschildpadden te zien!

Anse la Raie

In het noorden van het eiland Mauritius ligt het paradijselijke Anse la Raie. Toeristen komen hier vooral naar toe om te relaxen aan één van de stranden. Mocht je kiezen voor een vakantie in Anse la Raie vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan de suikerfabriek. Dit is namelijk de trots van het land.