Kroatië

kroatie

Prachtige natuurgebieden, rustieke vissersdorpjes, lekker weer en indrukwekkende watervallen. Kroatië heeft het allemaal! Wil jij weten wat dit land allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Kroatië

Kroatië is een Zuid-Europees land en heeft 4.470.534 inwoners. Kroatië heeft een lange kustlijn en grenst aan Slovenië, Hongarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië. Het landschap van Kroatië is erg gevarieerd en bestaat uit grote meren, heuvels, bergen, bossen, kust en vele eilanden. Kroatie telt naast het ‘vaste land’ meer dan 1000 eilanden waar de eilanden Cres en Krk de grootste van zijn. De grootste steden van Kroatie zijn:

• Zagreb (ongeveer 973.667 inwoners)
• Split (ongeveer 221.456 inwoners)
• Rijeka (ongeveer 152.179 inwoners)
• Osijek (ongeveer 90.140 inwoners)
• Zadar (ongeveer 69.556 inwoners)

Kroatië als vakantieland

Kroatië heeft een oppervlakte van 56.594 km2. De vorm en het landschap van Kroatie zorgt ervoor dat Kroatië in twee klimaattypes verdeeld kan worden, namelijk in het noorden en oosten een landklimaat en langs de kust vooral een mediterraan klimaat. Dit maakt dat het het land steeds populairder wordt als vakantieland. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen:

Istrië

Istrië is een groot schiereiland in de Adriatische zee. Het eiland lijkt qua natuur en architectuur enorm op Toscane. Wat niet zo gek is, want vroeger hoorde dit eiland nog bij Italië. Inmiddels is Istrië een enorm populair vakantiegebied waar je kunt genieten van de natuur en prachtige steden als Porec en Rovinj.

Plitvice meren

Een vakantie naar Kroatië is pas compleet als je de Plitvice meren hebt gezien. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de prachtige meren, de watervallen en de natuur. Zorg er bij een bezoek aan de Plitvice meren voor dat je een opgeladen camera (en extra batterijen) meeneemt. Het is er zo mooi dat je waarschijnlijk ontelbaar veel foto’s maakt.

Split

Wil jij tot diep in de nacht feesten? Dan is Split de stad voor jou. Split is de op een na grootste stad van Kroatië en ligt aan de voet van Marjan. Dit is een heuvel bedekt met naaldbomen. Split is niet alleen een ideale bestemming voor feestbeesten, maar ook voor shopaholics, cultuursnuivers en lekkerbekken.