Indonesië

Indonesie HVO

Als we het over een diverse vakantiebestemming hebben, dan hebben we het over Indonesië. Indonesië bestaat uit duizenden kleine eilanden met ieder hun eigen charme. Het paradijs op aarde…

Indonesië

Indonesië ligt in zuidoost Azië en bestaat uit een archipel met 17.500 verschillende eilanden. In totaal heeft Indonesië 255.993.674 inwoners. Doordat Indonesië uit zoveel eilanden bestaat, is ook het landschap erg divers. Veel eilanden zijn erg groen en vruchtbaar, maar ook het savannelandschap komt voor in Indonesië. De grootste eilanden van Indonesië zijn:

  • Java (ongeveer 141 miljoen inwoners)
  • Sumatra (ongeveer 50 miljoen inwoners)
  • Sulawesi (ongeveer 17,5 miljoen inwoners)
  • Kalimantan (ongeveer 13,5 miljoen inwoners)
  • Nieuw-Guinea (ongeveer 7,3 miljoen inwoners)

Indonesië als vakantieland

Indonesië heeft een oppervlakte van 1.919.000 km2. Door, wederom, de hoeveelheid van verschillende eilanden is Indonesië onder te verdelen in verschillende klimaten, maar bestaat vooral uit het tropisch klimaat. Door dit klimaat is het vaak erg warm, maar toch kunnen er in het regenseizoen flinke buien vallen. Let dus goed op bij het boeken van een vakantie naar Indonesië! Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen van Indonesië:

Bali

Bali behoort bij de kleine soenda eilanden van Indonesië en is erg populair onder toeristen. Het eiland heeft alles: prachtige stranden, indrukwekkende natuurgebieden, infinity pools en gezellige steden. In de grotere steden zijn veel toeristenwinkels en restaurants, maar in daarbuiten zijn mooie natuurgebieden. Voor top tips op Bali raden we aan om eens een kijkje te nemen op Azie-Expert.nl.

Java

Java is het bruisende hart van Indonesië. De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, ligt op het eiland en daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden en natuur. Java staat bekend om de prachtige panorama’s, waar je een fantastisch uitzicht hebt. Ook heeft het eiland veel natuurparken en mooie stranden.

Lombok

Lombok bestaat uit allemaal kleine eilandjes en is daarom erg uniek om te bezoeken. In het noorden van Lombok zijn de Gili-eilanden, dit wordt ook wel als het paradijs van Indonesië gezien. Daarnaast zijn er veel prachtige stranden en je kunt hier erg goed duiken en snorkelen. Lombok is ook een ideale omgeving om te gaan backpacken. Voor backpacking tips op Lombok kun je terecht bij BackpackeninAzie.nl.