Voor veel mensen is het zomerseizoen de periode waarin de vakantie wordt gepland. En voor een andere groep is de wintersport weer een hoogtepunt ieder jaar. Deze twee seizoenen zijn verreweg het meest populair als het om vakanties gaat maar dit betekent niet dat het najaar minder geschikt is voor een leuke vakantie. Met de volgende tips haal je alles uit je vakantie in het najaar en geniet je volop van dit heerlijke seizoen. 

 

Kies je bestemming zorgvuldig

Hoewel op vakantie gaan in het najaar een prima idee is, is de bestemming wel bepalend voor het weer op locatie. Waar het in de zomermaanden vaak overal wel goed weer is, geldt dit niet voor het najaar. Landen als Zweden, Noorwegen of Engeland kennen behoorlijk natte weersomstandigheden tijdens de herfst. Hou je hier niet van? Zorg dan dat je op zoek gaat naar een land waar het nazomerseizoen aanhoudt tot laat in oktober. Griekenland is bijvoorbeeld een favoriete bestemming tijdens de herfst. 

 

Kies je vervoer

Wordt het vliegen, met de auto of zelfs met de fiets. Zoek je een warme bestemming tijdens de herfstmaanden? Dan ben je al gauw gebonden aan het vliegtuig. Het kan in Frankrijk in het najaar ook behoorlijk warm zijn, maar dit is zeker geen garantie. Dus wil je gegarandeerd goed weer, zoek dan bijvoorbeeld een bestemming rond de evenaar. Met de auto kun je alle kanten op en heb je zelfs de vrijheid om bij slecht weer op één plek te verplaatsen naar een ander gebied. Fietsen tijdens de herfst is voor de echte doorzetters maar loont ook zeker wanneer je de bossen voor je ogen ziet verkleuren terwijl je door het landschap fietst. Aan jou de keuze. 

 

Pak je koffer slim in 

De herfstmaanden zijn doorgaans behoorlijk onvoorspelbaar en dit betekent dat je de ene dag in je korte broek kunt vertoeven en de volgende dag een waterdicht windjack nodig hebt. Houd hier rekening mee bij het pakken van je koffer. Uiteraard is ook dit afhankelijk van je bestemming, maar zelfs in Griekenland kan het in het najaar behoorlijk plenzen. 

 

Sluit een reisverzekering af 

Deze tip geldt eigenlijk voor ieder seizoen maar daarom niet overbodig om te noemen. Een reisverzekering vergelijken en afsluiten voor vertrek kan je een hoop ellende onderweg en op bestemming besparen. Kies voor een kortdurende reisverzekering als je niet standaard een doorlopende verzekering hebt en ga met een goed gevoel op reis. Voordat je vertrekt is het verstandig om goed te kijken naar welke reisverzekering voor jou geschikt is. Kies je bijvoorbeeld voor een reisverzekering InShared of voor een variant van de ANWB? Bekijk de verschillende verzekeraars en zoek een optie die aansluit op jouw reisplannen.