Duitsland

Duitsland

Duitsland is het land van de braadworsten, de bierfeesten én de buurman van Nederland. Dit lijkt reden genoeg om in Duitsland op vakantie te gaan, maar het komt vaak niet als eerste in je op als je een vakantie wil boeken. Toch heeft Duitsland enorm veel te bieden, hier lees je meer.

Duitsland

Duitsland is een Centraal-Europees land met 80.996.685 inwoners. Duitsland heeft hiermee het hoogste bevolkingsaantal van Europa. Het landschap van Duitsland kan in drie gebieden worden verdeeld, namelijk: de laagvlakte in het noorden van Duitsland, het middengebergte en in het zuiden de Alpen. Duitsland kent veel mooie natuurgebieden, maar heeft ook veel mooie en gemoedelijke dorpen en steden. Tip van de redactie: ontdek het achterland van Duitsland op je gemak vanuit een van de vele vakantiehuizen in Duitsland. De grootste steden in Duitsland zijn:

• Berlijn (ongeveer 3.4 miljoen inwoners)
• Hamburg (ongeveer 1,8 miljoen inwoners)
• München (ongeveer 1,5 miljoen inwoners)
• Keulen (ongeveer 1 miljoen inwoners)
• Frankfurt (ongeveer 688.000 inwoners)

Duitsland als vakantieland

Duitsland heeft een oppervlakte van 357.022 km2 en daardoor een wisselend klimaat. In het noorden van Duitsland zijn de winters fris en vochtig en de zomers zacht. In het zuiden van Duitsland zijn de winters een stuk kouder en valt er veel sneeuw. De zomers zijn over het algemeen een stuk warmer dan in het noorden van het land. Door het wisselende klimaat is Duitsland in alle seizoenen een leuk vakantieland. De populairste vakantiebestemmingen zijn:

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een streek in het zuidwesten van Duitsland. Het gebied bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, vooral uit uitgestrekte bossen en leent zich daardoor perfect voor lange wandelingen. Het Zwarte Woud is niet alleen leuk voor wandelaars, maar ook voor mensen die erg van cultuur en kleine dorpjes houden.

Winterberg

Hou jij van wintersport? Dan is Winterberg jouw ideale reisbestemming in Duitsland. Winterberg is een wintersportgebied op slechts drie uur rijden vanaf Utrecht. Je hoeft je hier niet te vervelen, Winterberg heeft in totaal 30 pistes die tussen december en maart geopend zijn.

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en enorm populair als city trip. Berlijn is zo populair omdat in deze stad geschiedenis, cultuur, shoppen en uitgaan samen komt. Je kunt er urenlang door de straten slenteren, naar de restanten van de muur kijken, naar het museum bij Checkpoint Charlie of tot in de late uurtjes stappen.