Vakantie tips

Bij Het Vakantie Overzicht vind je naast informatie over verschillende soorten vakanties & reizen ook handige informatie voor de voorbereiding van je vakantie en praktische zaken rondom je reis.

Vakantie inspiratie

Vakantie top 10 lijstjes

Geen idee waar je moet beginnen? Op Toptien.net vind je allerlei handige top 10 vakantie lijstjes waar je inspiratie uit kunt halen.

 

Weg in eigen land? Ontdek Nederland vakantieland!

Waarom zou je 10 uur vliegen naar je volgende vakantiebestemming. Soms kun je de mooiste plekjes binnen een straal van 10 kilometer vinden. Op Toeristeninformatie Nederland vind je een uitgebreid overzicht van leuke plaatsen, tips & inspiratie in Nederland. Op FietsHurenIn.nl ontdek je waar je voordelig fietsen kunt huren in eigen land.

Vakantiehuisjes in Nederland

Heerlijkehuisjes.nl – Groepsaccommodatie Drenthe

 

Hotels in Nederland

Hotel de Beyaerd – Hotel op de Veluwe

 

Campings in Nederland

Logeren bij de boer via opnaardeboer.nl

Campings in Gelderland

De beste camping aanbiedingen vind je op CampingDealz.nl!

 

Reisgidsen, kaarten & reisboekenwinkels

Lonely Planet

100% Reisgidsen

Wat & hoe reisgidsen

Opreiswinkel.nl

 

Vakanties vergelijken & boeken

Vakanties vergelijken loont. Je kunt zomaar tientjes of zelfs honderden euros besparen door bij verschillende reisaanbieders te kijken. Vergelijk vakanties bijvoorbeeld via Verstandig-vergelijken.nl en bespaar op je reis. Kijk voor goedkope vliegtickets ook eens op Goedkopevliegtickets.nl. Lees meer over vakanties vergelijken op dit travel artikel. Ben je gek op golfen? Bekijk dan ook deze aanbieder van golfreizen.

 

Reisdocumenten regelen & visum aanvragen

Voor de meeste bestemmingen zit je met je paspoort wel goed. Binnen Europa zelfs met de Europese identiteitskaart. Maar voor sommige landen gelden aanvullende eisen. Bijvoorbeeld dat je paspoort op moment van betreden van het land nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Dat is echt iets om op te landen. Voor sommige landen geldt ook een visumplicht. Daarvoor kun je bijvoorbeeld terecht bij visumaanvragen.org.

 

Koffers pakken & je reis voorbereiden

Wil je niks vergeten voor je trip? Dan kunnen we 2 leuke en handige sites/apps aanraden om je koffer in te pakken, namelijk de Arke Inpakker App (op Facebook) en de eenvoudige online paklijst van Samoon. Wil je een uitgebreidere checklist voor je vakantie? Maak dan zelf een maatwerk inpaklijst op Checkandpack.nl waar je inpaktips krijgt per bestemming en reistype.

 

Vervoer naar de luchthaven

Lekker de boel de boel laten en zonder eigen auto op pad? Op de NS website lees je meer over de mogelijkheden om met de trein naar de luchthaven te gaan.

Een goed alternatief voor de korte afstand is om een speciale luchthaven taxi te nemen. Zeer veel taxibedrijven hebben daar inmiddels duidelijke tarieven voor. Enkele mogelijkheden:

Van Den Haag naar Rotterdam Airport – Oranjetaxiservice.nl al vanaf EUR 30 per rit

 

Parkeren bij de luchthaven

Met de opkomst van low cost airlines is het vliegverkeer flink toegenomen. Maar ja, waar laat je je auto dan? Niet iedereen woont in de buurt van Schiphol of Eindhoven. En voor een lang weekend weg is het toch wel erg lekker om met de auto naar de luchthaven te gaan, in plaats van met het openbaar vervoer. Rondom de luchthavens zijn dus legio parkeergelegenheden opgedoken. Allemaal met verschillende afstanden tot de luchthaven, verschillend kwaliteits/luxe niveau en uiteraard een ander prijskaartje. De nieuwe website Parkago helpt om helderheid te scheppen in de wirwar van aanbieders. Alle aanbieders op onze grootste luchthaven Schiphol vind je bijvoorbeeld hier: parkago.com

 

Op vakantie binnen Europa

Ben je van plan een trip te maken binnen Europa? Als je nog meer informatie wilt over Europese bestemmingen, dan kunnen we o.a. de volgende websites & artikelen aanraden:

 

Overzichtspagina’s voor je vakantie

Oceanos.nl

Egypte allinclusives vakanties

Allinclusive vakanties | Boek nu!

Kijk eens hier voor meer vakantie tips!

Kijk ook eens bij deze handige website / links