Malediven

Malediven Het Vakantieoverzicht

De Malediven is één van de populairste bestemmingen voor zonvakanties, een duikvakantie, een natuurliefhebber of voor een huwelijksreis. De Malediven is een archipel met meer dan 1100 verschillende eilanden. Veel resorts hebben een privé eiland waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de prachtige omgeving. Hier lees je alles over de beste duikspots, mooiste eilanden en de beste stranden.

De Malediven

Van de meer dan 1100 paradijselijke eilanden zijn ‘slechts’ 200 eilanden bewoond. Op deze eilanden liggen resorts, dorpjes of vliegvelden. De Malediven liggen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. Wanneer je vanaf Nederland op de Malediven vliegt kom je aan op het hoofdeiland Malé. Vanaf hier ga je per boot of watervliegtuig naar bestemming.

 

De Malediven als vakantieland

Wanneer je op internet, in boeken of op televisie een paradijselijk strand ziet, is de kans groot dat dit de Malediven zijn. Een wit strand, een blauwe oceaan en wuivende palmbomen, daar droomt toch iedereen van? Wanneer je je vakantie naar de Malediven hebt geboekt wil je waarschijnlijk graag weten wat de hotspots van de Malediven zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet

Malé

Malé is niet alleen het hoofdeiland van de Malediven, maar ook de hoofdstad. Op Malé is de grootste luchthaven van het land gevestigd. Daarnaast zijn er ook verschillende shoppingmalls en historische bezienswaardigheden zoals het Maldives Museum.

Malediven duiken

Duiken behoort tot één van de populairste activiteiten op de Malediven. Je hebt er een prachtige onderwaterwereld met veel koraal, kleurrijke vissen, grotten en zelfs haaien. Eén van de beste duikspots bevindt zich rondom het eiland Malé en het Ari Atol. Op deze plekken is de kans het grootste op tropische vissen en zelfs haaien te spotten.

Malediven stranden

Hoewel bijna elk strand van ieder eiland op de Malediven erg paradijselijk zijn, zijn er toch een paar stranden die écht een paradijs zijn. Daarom mag je tijdens je vakantie op de Malediven de stranden van Kuredu Island (hier is ook een resort!), Cocoa Island en Ihuru Island niet missen…