Seychellen

Seychellen-strand-boten

Een tropische vakantie naar de Seychellen… Een blauwe oceaan, een wit strand en natuurlijk heerlijk weer! Naast de mooie kust heeft het land ook prachtige bezienswaardigheden en kun je er leuke activiteiten doen.

Seychellen

De Seychellen is een archipel die bestaat uit meer dan 100 verschillende eilanden. In totaal wonen er 92.430 inwoners op de Seychellen. Het land behoort tot Afrika en ligt ten noorden van Madagaskar en het Afrikaanse continent. Minder dan eenderde van de eilanden is bewoond, waarvan de meeste inwoners op het eiland Mahé. Het klimaat op de Seychellen is gelijkmatig, maar langs de kust is de luchtvochtigheid wel hoog. De grootste eilanden / steden van de Seychellen zijn:

  • Victoria, eiland Mahé (ongeveer 70.000 inwoners op het eiland, 25.000 in Victoria)
  • La Digue (ongeveer 2.500 inwoners)

Seychellen als vakantieland

De Seychellen is 457 km2 groot. De meeste toeristen kiezen ervoor om hun vakantie te boeken op één van de tropische eilanden met een prachtige kust. Op de Seychellen is het vrijwel altijd lekker weer, maar toch kent het land een hoog- en laagseizoen door het zeeklimaat. Het hoogseizoen loopt van mei tot en met oktober. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen:

La Digue

Wanneer je het authentieke ‘Seychellen gevoel’ wilt ontdekken, ga dan naar het eiland La Digue. Op het eiland zijn maar een aantal wegen, met daar aanliggend enkele plantagewoningen. Aan de rand van het eiland liggen gigantische rotsen die zeer indrukwekkend zijn om te beklimmen of te bekijken. De kleine, verborgen zandstranden op La Digue zijn werkelijk prachtig!

Mahé

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen, en tevens het eiland waar de meeste bewoners wonen. Ook de hoofdstad van de Seychellen (Victoria) ligt hier. De heuvels van Mahé zijn prachtig groen en de kust is heerlijk om te genieten en te ontspannen. Wanneer je zin hebt in een actieve dag, zijn de regenwouden van Mahé aan te raden!

Praslin

Praslin is het één-na-grootste eiland van de Seychellen. Het eiland heeft, net als Mahé, prachtige heuvels. Het eiland is de laatste jaren een stuk moderner gemaakt met nieuwe wegen waardoor het bezoeken van verschillende natuurparken en plaatsen op het eiland gemakkelijker gaat.