Oostenrijk

Oostenrijk
Besneeuwde bergtoppen, groene alpenweiden, mooie meren en schattige dorpjes.. Oostenrijk is zowel in de zomer als in de winter een prachtige vakantiebestemming. Hier lees je meer over Oostenrijk.

Oostenrijk

Oostenrijk is een land in Centraal-Europa met 8.223.062 inwoners. Oostenrijk ligt in de Alpen en grenst aan de landen: Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië en Slovenië. Doordat Oostenrijk in de Alpen ligt is het heel bergachtig, slechts 32% van Oostenrijk ligt lager dan 500 meter. Gelukkig bestaat Oostenrijk niet alleen maar uit bergen, maar kent het land ook veel pittoreske dorpjes en mooie steden. De grootste steden in Oostenrijk zijn:

  • Wenen (ongeveer 1.651.437 inwoners)
  • Graz (ongeveer 250.099 inwoners)
  • Linz (ongeveer 189.343 inwoners)
  • Salzburg (ongeveer 150.269 inwoners)
  • Innsbruck (ongeveer 117.180 inwoners)

 

Oostenrijk als vakantieland

Oostenrijk is met een oppervlakte van 83.871 km² een van de kleinste landen in Europa. Toch is het land ruim twee keer groter dan Nederland. Oostenrijk is door zijn hoogteverschil te verdelen in verschillende weertypes. Het lage gedeelte heeft een landlkimaat, de bergen hoger dan 1500 meter hebben een hooggebergteklimaat en in het zuiden van Oostenrijk kan het soms zelfs mediterraan zijn. Dit maakt dat Oostenrijk een ideaal vakantiegebied is. Je kunt er op wintersport, wandelen, cultuur snuiven en nog veel meer! Op zoek naar een wintersport vakantie inclusief skipas? Neem dan een kijkje bij VakantieDealz! Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen:

Tirol

Tirol is een van de populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Veel wintersportliefhebbers komen dan ook elk jaar weer terug om van de zon, de bergen en de sneeuw te genieten. Genoeg van de sneeuw? Na een lekkere maaltijd, kun je gelijk door naar de apres-ski. De populairste wintersportplaatsen in Tirol zijn Gerlos, Kirchberg en Westendorf. Krijg je al zin in een Tirol vakantie in de winter? Vergeet dan niet dat Tirol ook nog eens een heerlijke bestemming is voor je zomervakantie.Je kunt er uiteraard prachtig wandelen en klimmen, maar bijvoorbeeld ook mountainbiken.

Wenen

Ben jij gek op cultuur en (klassieke) muziek? Dan is Wenen de stad voor jou! De stad ademt muziek en alle bekende klassieke muzikanten hebben er wel een keer opgetreden. Ook voor geschiedenis liefhebbers is Wenen de perfecte stad. Je kunt je onderdompelen in de prachtige cultuur, maar ook in het decor van Keizerin Sisi. Kortom een prachtige stad waar je niet uitgekeken raakt! Boek dus gauw een Wenen stedentrip, of spring gewoon vandaag nog in de auto en bezoek Wenen op de bonnefooi. In iets meer dan 10 uur kun je al van Amsterdam naar Wenen rijden.

Salzburg

Salzburg is de geboorteplaats van Mozart en een ontzettend bekend wintersportgebied. Salzburg staat niet alleen bekend om de 2300 pistes dat het gebied Salzburg rijk is, maar ook om de apres-ski. Heb je een dag geen zin om de piste te staan? Dan kun je een bezoek brengen aan het huis van de familie Von Trapp.