Turkije

turkije
Turkije staat veelal bekend om de zoete thee, de goedkope ‘merk’ kleding en de all inclusive vakanties. Turkije heeft echter veel meer te bieden. Wat dacht je van boottochten en dolfijnen spotten, een jeepsafari of ultiem ontspannen in de Hamam? Hier lees je alles over Turkije.

Turkije

Turkije is een land gelegen in Zuidwest-Azie en Zuidoost-Europa en heeft 81.619.392 inwoners. Turkije grenst aan Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Het land wordt, ondanks dat zo’n 97% van Turkije in West-Azië ligt, vaak om politieke redenen tot Europa gerekend. Religieus en cultureel gezien past Turkije beter bij West-Azië. Turkije kent veel verschillende landschappen. Er zijn kustgebieden, bergen, moerassen, woestijnen en natuurlijk vele dorpen en steden. De grootste steden in Turkije zijn:

• Istanbul (ongeveer 12,5 miljoen inwoners)
• Ankara (ongeveer 4,1 miljoen inwoners)
• Izmir (ongeveer 3,1 miljoen inwoners)
• Bursa (ongeveer 2,1 miljoen inwoners)
• Adana (ongeveer 1,6 miljoen inwoners)

Turkije als vakantieland

Turkije heeft een oppervlakte van 783.562 km². De ligging van Turkije zorgt ervoor dat Turkije in meerdere klimaattypes verdeeld kan worden, namelijk: zeeklimaat, landklimaat, mediterraan klimaat en woestijnklimaat. De zomers zijn vaak erg heet, wat Turkije een aantrekkelijk vakantieland maakt. De populairste vakantiebestemmingen zijn:

Marmaris

Marmaris is ontzettend toeristisch, er staan dan ook vele hotels. De een nog mooier dan de ander. Marmaris is zo populair omdat de stad omgeven is met groene heuvels en mooie baaien. Je kunt er bovendien niet alleen heerlijk van de zon genieten, maar ook genieten van het nachtleven, duiken, paragliden en omliggende dorpjes bezoeken.

Side

Side wordt steeds populairder bij toeristen. Dit is ook niet zo gek want Side is een prachtige badplaats waar je zon, zee en strand met cultuur kunt combineren.

Bodrum

Bodrum wordt door de vele witte huisjes, de talloze bloemen en de mooie winkels vaak een van de mooiste vakantiebestemmingen van Turkije genoemd. Je kunt hier dan ook ultiem genieten van het weer, de omgeving en natuurlijk van elkaar.