Suriname

Suriname HVO

Suriname is een prachtig land met mooie stranden en een indrukwekkende natuur. Het is hier meestal erg lekker weer, dus het is een perfecte bestemming voor een zonvakantie!

Suriname

Suriname is een land aan de noordoostkust van Amerika en heeft 579.633 inwoners. Suriname grenst aan Frans-Guyana, Guyana, Brazilië en de Atlantische Oceaan. Suriname kent drie verschillende landschappen: het bergland, het savannegebied en de kustvlakte. De grootste steden van Suriname zijn:

  • Paramaribo (ongeveer 225.000 inwoners)
  • Lelydorp (ongeveer 19.000 inwoners)
  • Nieuw Nickerie (ongeveer 13.500 inwoners)
  • Moengo (ongeveer 7.500 inwoners)

Suriname als vakantieland

Suriname heeft een totale oppervlakte van 163.820 km2 en kent het tropische klimaat. Door dit klimaat is de gemiddelde temperatuur in Suriname het gehele jaar door vrij hoog, maar er kunnen in het regenseizoen flinke buien vallen. Suriname kent twee regenperiodes, van december tot en met januari en van eind april tot en met half augustus. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen:

Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en ligt aan de westoever van de rivier Suriname. Vooral het centrum van de stad Paramaribo is een bezienswaardigheid op zich. Sinds 2002 staat de stad in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst UNESCO. Overal om je heen zie je prachtige, gekleurde huisjes en lachende mensen.

Suriname kust

De massahotels hebben Suriname nog niet gevonden, maar toch wordt ook de kust van Suriname steeds populairder onder toeristen. Je kunt hier heerlijk genieten van de zon op het strand en je kunt gemakkelijk het binnenland in trekken voor excursies of bezienswaardigheden.

Tip: kijk ook eens op Huwelijksreiswijzer.nl voor reisinformatie over Suriname