Nederland

Nederland
Je hoeft geen verre reizen te maken om een leuke vakantie te hebben. Je kunt ook heel goed op vakantie in eigen land. Hier lees je alles over ons eigen kikkerlandje.

Nederland

Nederland ligt in het noordwesten van Europa en heeft ongeveer 17 miljoen inwoners. Het landschap van Nederland is over het algemeen heel vlak, met alleen in het oosten en zuiden van Nederland een heuvelachtig gebied. De hoogste berg in Nederland is 323 meter hoog en bevindt zich in Limburg bij het Drielandenpunt. Op deze plek komen Nederland, Duitsland en België samen.

Nederland is relatief klein en heeft veel inwoners. Daarmee behoort Nederland tot de 30 meest dichtbevolkte landen van de wereld. De grootste steden in Nederland zijn:

• Amsterdam (ongeveer 780.000 inwoners)
• Rotterdam (ongeveer 616.260 inwoners)
• Den Haag (ongeveer 502.055 inwoners)
• Utrecht (ongeveer 316.275 inwoners)
• Eindhoven (ongeveer 217.225 inwoners)

Ondanks dat Nederland dus zo dichtbevolkt is zijn er geen steden met een inwoneraantal boven de miljoen.

Nederland als vakantieland

Nederland is een prachtig land met veel kust- en natuurgebieden. Wat een nadeel kan zijn van Nederland als vakantieland is het klimaat. Nederland heeft een Cfb-klimaat, wat inhoudt dat we milde winters en koele zomers kennen. Gelukkig hoeft het in Nederland niet altijd mooi weer te zijn om het naar je zin te hebben. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen in Nederland:

Badplaatsen

Ondanks het wisselvallige klimaat kent Nederland vele badplaatsen. Je waant je met een drankje en het zonnetje soms zelfs een beetje in het buitenland. De bekendste Nederlandse badplaatsen zijn: Egmond, Noordwijk, Scheveningen, Rockanje, Katwijk en Zandvoort. Geen bikiniweer? Deze plaatsen lenen zich ook perfect voor lange strandwandelingen. Wil je je helemaal onderdompelen in een kustomgeving dan kun je uiteraard ook uitwaaien in een van de populairste vakantieparken van Zeeland.

Amsterdam

Nederland is in het buitenland vooral bekend om Amsterdam. Hier spelen het redlight district en de coffeeshops natuurlijk een hele grote rol in. Gelukkig is Amsterdam veel meer dan peeskamers en cannabis en kun je je er dagenlang vergapen aan de mooie straatjes, de grachten en de vele musea.

Drenthe

Hou jij van de natuur en wil je lekker tot rust komen? Dan is Drenthe de ideale reisbestemming. Hier vind je mooie natuurgebieden, ongerepte bossen, rustige vakantieparken en ook de hunebedden kun je in Drenthe vinden. Even een dagje geen zin in de natuur? Dan kun je je vermaken in Dierenpark Emmen of in een van de leuke steden.

 

Buurlanden Nederland

Net onder Nederland kun je genieten van rust en natuur in de prachtige Ardennen. Op Allesoverdeardennen.nl lees je zoals de naam al belooft alles over de meest kleine en pittoreske plaatjes in de Ardennen. Een aanrader voor natuurliefhebbers en voor een heerlijke gezinsvakantie.

Meer tips voor een vakantie in Nederland

Strandhuisjes huren via Strandhuisjeboeken.nl

Artikel ‘Op vakantie in Nederland’ (Infobron)