Dubai

De prachtige skyline van Dubai

Dubai staat bekend om de luxe, de grote gebouwen, een groot strand en natuurlijk het prachtige weer. Jullie kunnen tijdens een vakantie naar Dubai verschillende kanten van het emiraat zien. Van een woestijnsafari tot en met een prachtig uitzicht vanaf Burj Khalifa.

Dubai

Dubai is één van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft 2,459 miljoen inwoners. Dubai grenst aan de Perzische Golf en aan de landen Abu Dhabi en Sharjah. Het grootste deel van Dubai is een zandwoestijn, maar aan de gelijknamige hoofdstad ligt wel een baai. Vooral de grote (en hoge) gebouwen zijn zeer kenmerkend voor Dubai. De grootste stad in Dubai is de hoofdstad Dubai met 2,1 miljoen inwoners.

Dubai als vakantieland

Dubai heeft een oppervlakte van 4114 km2. Dubai heeft het woestijnklimaat, waardoor het vrijwel altijd heerlijk weer is en weinig neerslag valt. Door dit klimaat is het in de winter erg warm en droog is en in de zomer nog warmer en droger. Alle resorts en vakantie accommodaties zijn gevestigd in Dubai stad. Vanuit de stad kun je bijvoorbeeld een woestijnsafari boeken.

Dubai stad

De hoofdstad van het emiraat Dubai is de meest belangrijke plek. In de stad staan alle resorts en er zijn veel winkelcentra en activiteiten te doen. Eén van de populairste bezienswaardigheden is de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Ook de palmeilanden die vanuit Dubai stad te bereiken zijn, zijn erg uniek om te zien.