Zanzibar

Een steiger in de zee van Zanzibar

Een paradijselijke bestemming waar het altijd warm is, de mensen lachen en de zee azuurblauw is…. We hebben het over Zanzibar! Je kunt hier zowel ontspannen als actief gaan duiken, of de natuur en cultuur ontdekken. Een prachtig land met vele mogelijkheden.

Zanzibar

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika en behoort tot Tanzania. Op het eiland wonen 1.303.560 mensen. Het landschap van Zanzibar is over het algemeen vrij vlak, met in het midden en westen van het land wat heuvels (max. 120 meter hoog). Op het eiland zijn verschillende natuurparken en daarnaast kun je ook dolfijnen rond de kust spotten! De grootste steden op Zanzibar zijn:

  • Zanzibar stad (ongeveer 206.500 inwoners)

Zanzibar als vakantieland

Zanzibar heeft een oppervlakte van 1554 km2 en heeft een tropisch moessonklimaat. Het is vrijwel het gehele jaar droog, maar toch zijn er korte periodes dat er flinke regen kan vallen. Het regenseizoen op het eiland loopt in twee verschillende periodes, van maart tot en met mei en van november tot en met december. De populairste vakantiebestemmingen op Zanzibar zijn:

Zanzibar stad

Zanzibar is niet alleen de naam van het eiland, maar ook van de hoofdstad van het eiland. In Zanzibar stad wonen de meeste inwoners en ook de meeste resorts. Je hebt er prachtige stranden en het duiken en snorkelen is hier erg populair. Ook heeft de stad prachtige bezienswaardigheden zoals het Huis van Wonderen.

Stone Town (wijk in Zanzibar stad)

Stone Town is de populairste wijk in de hoofdstad. Het stadsdeel is gebouwd op een schiereiland van Zanzibar aan de westkust van het eiland. De stad is herkenbaar door de smalle straatjes (er passen geen auto’s doorheen!) en de gezellige marktjes. Lees meer over het bijzonder Een must see tijdens jullie vakantie op Zanzibar! Tip: lees meer over het (soms spookachtige) Stone Town en krijg nog veel meer Zanzibar (en Tanzania) inspiratie op Reishonger.