Sri Lanka

De blauwe zee van Sri Lanka

Sri Lanka is een bijzonder land met prachtige (groene) natuur, dromerige stranden en een boeiende cultuur. Tijdens je vakantie in dit land zul je je niet snel vervelen…

Sri Lanka

Sri Lanka is een land in Zuid-Azië (Indische Oceaan) en heeft 22.053.488 inwoners. Het noordelijke deel van het land kent een vlak landschap, maar meer naar het midden van het land wordt het heuvelachtig. In deze heuvelachtige gebieden worden specerijen gekweekt en er is veel tropisch bosaanplant. Richting de kust wordt het nóg groener door o.a. de kokospalmen. De grootste steden in Sri Lanka zijn:

  • Colombo (ongeveer 800.000 inwoners)
  • Galle (ongeveer 100.000 inwoners)
  • Trincomalee (ongeveer 100.000 inwoners)
  • Kalmunai (ongeveer 95.000 inwoners)
  • Anuradhapura (ongeveer 51.000 inwoners)

 

Op de website Op Naar Sri Lanka kun je zeer uitgebreide informatie over steden en bestemmingen vinden. Evenals informatie over het klimaat op Sri Lanka en de beste bezienswaardigheden.

Nog meer reisinformatie over Sri Lanka kun je onder andere vinden op Reishonger, evenals praktische tips en inspiratie.

 

Sri Lanka als vakantieland

Sri Lanka heeft in totaal een oppervlakte van 65.610 km2 en is hierdoor ongeveer 1,5 keer zo groot als Nederland. Door de verschillende hoogtes in het land zijn er verschillende klimaateigenschappen in Sri Lanka te vinden. Ook zijn er twee keer per jaar moessons aanwezig, die het weer flink kunnen beïnvloeden. Rond de kust kan het door het verschil in hoogte in het middenland een hele andere temperatuur zijn. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen van Sri Lanka:

West Sri Lanka

West Sri Lanka is de meest bezochte streek onder toeristen. Dit komt door de prachtige stranden, de groene natuur en veel bezienswaardigheden in de buurt. In deze streek is het hoogseizoen van oktober tot en met april en valt er de minste regen. Het stadje Negombo is een vaak bezochte plek in deze regio. Ook de hoofdstad Colombo ligt in West Sri Lanka.

Zuid Sri Lanka

Zuid Sri Lanka is onder natuurliefhebbers zeer populair. De mooiste plekken in deze regio zijn: het stadje Tangalle, verscholen strand Goyambokka, Mirissa Beach (waar je blauwe vinvissen kunt spotten!) en Yala National Park.

 

Rondreizen door Sri Lanka

Sri Lanka is bij uitstek geschikt om tijdens een rondreis te ontdekken. Stel deze bijvoorbeeld zelf met bouwstenen samen bij Sri Lanka In Style of bekijk allerlei rondreizen & tips op rondreis-srilanka.nl. Of raadpleeg ook hier weer Opnaarsrilanka.nl.