Kaapverdië

Een wrak van een schip op het strand van de Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië, of wel de Kaapverdische Eilanden is een bestemming waar je heerlijk kunt genieten aan de stranden aan de kust, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Een prachtig land met vele kanten!

Kaapverdië

Kaapverdië, of hoe het ook wel eens wordt genoemd: de Kaapverdische Eilanden, is een land dat bestaat uit een eilandengroep voor de kust van Afrika. Het land heeft 545,993 inwoners. Kaapverdië is verdeeld in twee eilandengroepen, de Noordelijke eilandengroep en de Zuidelijke eilandengroep. De Noordelijke eilandengroep bestaat uit 8 eilanden en de Zuidelijke eilandengroep uit vier eilanden. De grootste steden / eilanden van Kaapverdië zijn:

  • Santiago (ongeveer 275.000 inwoners)
  • Santo Antao (ongeveer 48.000 inwoners)
  • Fogo (ongeveer 38.000 inwoners)
  • Sal (ongeveer 21.000 inwoners)
  • Boa Visat (ongeveer 12.500 inwoners)

Kaapverdië als vakantieland

Kaapverdië, een land voor de westkust van Afrika, is 4.033 km2 groot. Kaapverdië heeft nét geen warm woestijnklimaat, dit komt door de vele regen wat kan vallen. Het klimaat van de Kaapverdische Eilanden wordt dan ook wel een warm steppeklimaat genoemd. Het beste weer op Kaapverdië is van april tot en met juli. Overdag kun je heerlijk aan het strand liggen of actief surfen, ’s avonds worden er vaak feestjes en barbecues op het strand georganiseerd. Daarnaast heeft Kaapverdië ook een prachtige natuur met o.a. vulkaanlandschappen. Onderstaand de populairste vakantiebestemmingen:

Sal

Sal staat bekend om de mooie stranden en de vis. Oftewel, een perfecte dag op Sal ziet er zo uit; overdag ontspannen aan het strand, en ’s avonds in één van de restaurantjes aan de kust genieten van de verse vis. Ook mag een bezoekje aan Santa Maria niet ontbreken. Vrijwel alle resorts en accommodaties zijn rondom deze stad geplaatst en hier kun je shoppen, heerlijk eten en er zijn veel bezienswaardigheden.

Boa Vista

Een andere populaire bestemming in Kaapverdië is het eiland Boa Vista. Het eiland heeft bijzondere steden, een prachtige natuur en natuurlijk ook weer fantastische stranden… Vervelen gaat je niet snel gebeuren! Het mooiste strand van Boa Vista is ‘Curralinho’. Het water is hier erg helder, waardoor snorkelen en duiken hier een groot avontuur is!

Reisinformatie Kaapverdie

Huwelijksreiswijzer.nl