Marokko

Marokko het Vakantie Overzicht

Van levendige badplaatsen tot aan een prachtige woestijn, Marokko is een fantastische vakantiebestemming voor verschillende soorten reizen en alle leeftijden!

Marokko

Marokko is een land in het noorden van Afrika en heeft 33.322.699 inwoners. Het land grenst aan de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Verder grenst Marokko ook aan Algerije en de Westelijke Sahara. Marokko kan verdeeld worden onder vier verschillende landschappen: het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas. De grootste steden in Marokko zijn:

  • Casablanca (ongeveer 3,4 miljoen inwoners)
  • Fès (ongeveer 1,1 miljoen inwoners)
  • Tanger (ongeveer 950.000 inwoners)
  • Marrakech (ongeveer 915.000 inwoners)
  • Rabat (ongeveer 575.000 inwoners)

Marokko als vakantieland

Marokko heeft in totaal een oppervlakte van 446.550 km2. Het klimaat van Marokko is een landklimaat, waardoor ’s nachts en overdag grote verschillen te zien zijn in temperatuur. Overdag is het heerlijk warm, terwijl het ’s avonds erg afkoelt. De kust van Marokko heeft minder last van deze grote verschillen in temperatuur. De populairste vakantiebestemmingen in Marokko zijn:

Agadir

Agadir is een havenstad in het westen van Marokko. Veel toeristen trekken hierheen omdat de stad veel stranden, restaurants en bezienswaardigheden heeft. Agadir heeft van heel Marokko het beste weer het hele jaar rond. Een perfecte bestemming voor een zonvakantie dus!

Marrakech

Marrakech ligt aan de andere kant van Marokko en grenst aan de Sahara. De stad is een typische ‘duizend in één nacht’ bestemming. Prachtige historische gebouwen, kleurrijke huizen en veel leuke restaurants en bezienswaardigheden. Een must see tijdens een vakantie in Marokko.