griekenland

Griekenland is een land in Zuidoost-Europa en heeft 10.755.557 inwoners. Griekenland grenst aan de landen Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Het landschap van Griekenland bestaat voor ongeveer 80 procent uit bergen. Gelukkig bestaat Griekenland niet alleen uit bergen, maar ook uit een heleboel mooie dorpjes en steden. De grootste steden in Griekenland zijn:

• Athene (ongeveer 655.000 inwoners)
• Thessaloniki (ongeveer 320.000 inwoners)
• Patras (ongeveer 215.000 inwoners)
• Piraeus (ongeveer 165.000 inwoners)
• Larisa (ongeveer 165.000 inwoners)

Griekenland als vakantieland

Griekenland heeft een oppervlakte van 131.957 km2. Dit beslaat niet alleen het vaste land, maar ook uit de ongeveer 2.000 eilanden dat Griekenland rijk is. Hiervan zijn er ongeveer 150 bewoond. Dit komt omdat de overige eilanden vaak veel te klein zijn. Doordat Griekenland zo divers is, is het een ideaal vakantieland. De populairste vakantiebestemmingen in Griekenland zijn:

Kreta

Kreta is het grootste Griekse eiland en ook gelijk een van de populairste vakantiebestemmingen in het Middellandse zee gebied. Op Kreta kun je genieten van eindeloze stranden, rustieke dorpjes en gezellige badplaatsen. De badplaats Chersonissos is favoriet onder jongeren en hier draait het veelal om feesten, zuipen en zonnen.

Rhodos

Ook Rhodos is een van de vele eilanden dat Griekenland rijk is. Rhodos heeft door zijn ligging de meeste zonnige dagen en is onder toeristen dan ook erg geliefd. Rhodos is niet alleen geliefd om het lekkere weer maar ook om de leuke restaurantjes, de natuur, mooie dorpjes en de prachtige stranden.

Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en erg populair door zijn rijke historie, de vele bezienswaardigheden en het bruisende uitgaansleven.

 

Griekenland tips

Huwelijksreiswijzer.nl
Zeilen in Griekenland