Portugal

Portugal

Lekkere kaas, een port erbij.. Klinkt goed hè? In Portugal kun je niet alleen genieten van heerlijke Port, maar ook van de ongerepte natuur, de bergen en het strand. Hier lees je alles over Portugal.

Portugal

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa. Spanje is het enige land dat direct aan Portugal grenst en samen vormen deze landen de dwergstaat Andorra. Portugal heeft 10,8 miljoen inwoners en is ruim twee keer zo groot als Nederland. Portugal bestaat niet alleen uit het ‘vaste land’, maar telt ook verschillende eilanden. Een voorbeeld hiervan is Madeira en de Azoren. Deze eilandgroepen bestaan samen uit 14 eilanden.

De grootste steden in Portugal zijn:

• Lissabon (ongeveer 545.245 inwoners)
• Porto (ongeveer 237.559 inwoners)
• Vila Nova da Gaia (ongeveer 186.502 inwoners)
• Amadora (ongeveer 186.502 inwoners)
• Braga (ongeveer 136.885 inwoners)

Portugal als vakantieland

Portugal heeft een oppervlakte van 92.212km2. Dit oppervlakte is exclusief de eilandgroepen Azoren, Madeira en Ilbas Selvagens. Het Noorden van Portugal is een stuk bergachtiger dan het zuiden en is daarom is het wat frisser en valt er meer neerslag. Over het algemeen heeft Portugal een mediterraan klimaat en is het vaak het hele jaar zonnig. Portugal is met zijn gevarieerde landschap en vele zonuren een ideaal vakantieparadijs. Hier lees je meer over de populairste vakantiebestemmingen in Portugal:

Algarve

De Algarve is een populair vakantiegebied in het zuiden van Portugal. Dit is een heel divers gebied met leuke badplaatsen waar je tot in de kleine uurtjes kunt feesten, verlaten baaitjes, bergen en eindeloze zandstranden. De populairste steden in de Algarve zijn Albufeira en Lagos.

Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan met een subtropisch klimaat. Ondanks het klimaat is Madeira niet geliefd bij badgasten. Dit komt doordat de kust van Madeira vooral uit rotsen bestaat. Gelukkig heeft Madeira veel meer te bieden. De natuur is prachtig en door de vele in het wild groeiende bloemen wordt Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd. Een perfecte vakantiebestemming voor bloemenliefhebbers dus!

Alto Douro

Ben jij gek op Port? Dan is de Alto Douro een must see. De Alto Douro is een wijnstreek in het noorden van Portugal, waar het zoete, rode drankje zijn oorsprong vindt. Ben jij al het wijnproeven even zat? Dan kun je een bezoekje brengen aan Porto of een van de idyllische dorpjes.