Voor wie geen fan is van vliegtuigen en teveel Air Crash Investigation afleveringen heeft gekeken zijn er gelukkig een hele hoop bestemmingen geschikt voor een ideale autovakantie. Wat dachten jullie van het populaire Frankrijk, het zonnige Spanje of het land van de pizza’s & pasta’s? Wij geven jullie graag een aantal tips voor een geslaagde autovakantie zodat jullie met een gerust hart de weg op kunnen!

 

1. Controleer je auto en geef hem een kleine beurt

Het is natuurlijk heel fijn om met je eigen auto op vakantie te gaan aangezien je zelf bepaalt hoe je route eruit komt te zien en wanneer je even een pauze in wil lassen om te stoppen. Voor veel Nederlanders is een autovakantie dan ook heel gebruikelijk zodat ze op hun favoriete vakantiebestemming kunnen overnachten in bijvoorbeeld een leuk vakantiehuisje of in hun eigen caravan. Niets is vervelender dan onderweg met pech te staan, dus een tip van ons voor jullie: check alsjeblieft voordat je weggaat of je auto geen kleine mankementen heeft of breng hem even naar de garage voor een kleine beurt. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! Bekijk hier alle auto velgen bij Online-Velgen.nl zodat jullie auto good to go is…

 

2. Schaf een tolwegen badge aan

Natuurlijk is het ook mogelijk om alle tolwegen te vermijden, maar soms is het niet even anders. Wanneer je weet dat er veel tolwegen op je route zijn, kan je heel makkelijk bij de ANWB een tolwegen badge aanschaffen zodat je niet meer lang in de rij hoeft te wachten. Zo kan je bij veel tolwegen kiezen voor een ander poortje waar je wel direct kan doorrijden en niet achter in de rij hoeft aan te sluiten.

 

3. Check alle afwijkende regels per land

Elk land heeft natuurlijk weer zijn eigen regeltjes, waardoor je soms even goed moet opletten of er geen bijzondere regels of afwijkingen zijn (waar je auto aan moet voldoen). Zo is het bijvoorbeeld in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk streng verboden om flitsmeldingen aan te hebben staan. Dit geldt ook als dit automatisch in je navigatie is weergegeven. Andere regels waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld het hebben van twee extra blaastuitjes in Frankrijk en het hebben van een milieusticker in Duitsland.

 

Met deze belangrijke tips gaan jullie goed voorbereid op vakantie met jullie eigen auto en kunnen jullie genieten van een zorgeloze getaway!