Italiaans etenItalië staat bekend om zijn geweldige keuken. Pizza, pasta, lasagne, risotto.. Noem het maar op! Ga jij op vakantie naar Italië en ben je benieuwd naar de lekkerste Italiaanse gerechten? Lees dan snel verder. Wij hebben een paar gerechten die je geproefd MOET hebben voor je op een rij gezet.

Italiaans eten

 

Insalata Caprese

insalata-caprese-HVO-200x200De Insalata Caprese is een typisch Italiaans voorgerecht. De salade komt oorspronkelijk uit Capri (Napels), vandaar ook ‘Caprese’, en bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum. Als finishing touch wordt olijfolie, peper en zout toegevoegd. Deze salade heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt daardoor ook wel de ‘insalata tricolore’ genoemd.

 

 

 

Pasta

pasta-hvo-200x200Elke streek kent zijn eigen specialiteiten en zal andere pasta’s op het menu hebben staan. Een paar bekende pasta’s zijn: Spaghetti alla Carbonara, Lasagne, Bucatini All’Amatriciana en Pasta Bolognese. In Italië wordt pasta niet als hoofdgerecht gegeten, maar als voorgerecht. Hou er daarom rekening mee dat als je in Italië pasta besteld je vaak maar een klein bordje krijgt.

 

 

Vitello Tonato

vitello-tonatoVitello Tonato is een Italiaans voorgerecht en komt uit de streek Piëmonte (het noordwesten van Italië). Het gerecht bestaat uit een combinatie van kalfsvlees en tonijn. Het kalfsvlees wordt in dunne plakjes gesneden en de tonijn wordt er als tonijnmayonaise overheen geserveerd.

 

 

 

Pizza

pizzaPizza is een van de bekendste Italiaanse gerechten. Een Pizza bestaat uit een bodem van brooddeeg en vaak tomaat en kaas. Vaak worden er andere ingredienten aan toegevoegd. De Italiaanse pizza’s staan vooral bekend om de krokante bodem en steenkooloven smaak. De bekendste Italiaanse pizza’s zijn: de Pizza Margherita, Pizza Funghi, Pizza Prosciutto en Pizza Frute di Mare.

 

 

 

Tiramisù

tiramisuTiramisù is een Italiaans dessert uit de regio Veneto. De naam van dit nagerecht betekent letterlijk ’trek mij omhoog’. En natuurlijk worden wij ook hartstikke blij van dit lekkere nagerecht. Tiramisù bestaat uit verschillende lagen en de smaak kenmerkt zich door de combinatie van koffie, biscuit, alcohol, mascarpone, cacao en ei.