Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Curaçao. Dit eiland telt namelijk zo’n veertig stranden, waarvan wij de mooiste op een rijtje hebben gezet. Van toeristische, drukke stranden tot rustige stranden verscholen in kleine baaitjes. Curaçao is een droom voor iedereen die graag met een koud drankje op het strand even wil wegdromen. Wil je graag een keer op vakantie naar dit te gekke eiland en ben je dol op het strand? Lees dan snel verder voor de meest knusse, maar ook luxe stranden van dit eiland!

 

1. Mambo Beach

Mambo Beach is de nummer 1 favoriet van locals en toeristen op Curaçao. Dit is het enigste strandje op Curaçao met een boulevard. Het wordt gezien als dé plek waar jongeren ‘s avonds heen gaan om te feesten. De populaire zandstrand heeft diverse strandtenten, restaurants, barretjes en uitgaansgelegenheden. Er is onwijs veel te doen op Mambo Beach. Op het strand kun je namelijk scuba duiken, snorkelen, boottochtjes maken en nog heel veel meer. Ook zijn er in de omgeving talloze plekjes die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken!

 

2. Kokomo Beach

Kokomo Beach ligt in de Vaersenbaai in het zuidwesten van Curaçao. Veel mensen zullen Kokomo kennen vanwege de populaire schommel in ‘t water. Dat is namelijk een bekende plek waar toeristen vaak foto’s nemen. Het is een wat kleiner strandje en daardoor wat minder druk en toeristisch. In de helderblauwe zee kun je goed snorkelen en duiken. Op het strand zijn een restaurant en bar te vinden, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Kokomo Beach organiseert vaak grote evenementen waar bekende DJ’s komen optreden. Hier komen veel mensen op af vanwege de gezelligheid. Feestjes zoals de Full Moon Party en woodstock zijn zeer geliefd onder locals en toeristen. 

 

3. Cas Abou (Bon Bini Beach)

Het prachtige Cas Abou heeft een wit zandstrand, kristalhelder water en wuivende palmen. Het is ongeveer 30 minuten rijden van Willemstad. Er is geen restaurant aanwezig, maar de snackbar en de bar voor frisdrank en smoothies doen het goed. Actieve toeristen zijn hier helemaal op hun plek, want er is een duik & watersportcentrum waar je duikcursussen kunt nemen of een kajak of sup kunt huren.  

 

4. Daaibooi Beach

Op Daaibooi Beach hangt een gemoedelijke sfeer. Locals en toeristen komen hier graag om gezellig te barbecueën. Het is een relaxte plek met ondiep water. Je vindt bij Daaibooi nog ongerepte natuur waardoor het zeer geschikt is voor meer dan alleen zwemmen en snorkelen. In de omgeving van Daaibooi zijn verschillende wandelpaden op rotsen te vinden. TIP: Loop helemaal naar de top van een rots en geniet van een fenomenaal uitzicht over de zee.

 

5. Grote Knip (Playa Kenepa Grandi)

Dit is misschien wel het meest bekende strand van Curacao. Via de stenen trap daal je af naar het strand en geniet je direct van het uitzicht. Op het strandje kun je ligbedden en een parasol huren. Grote Knip is een zeer druk bezocht strand. Het strandje ligt tussen de rotsen, waar toeristen en locals vaak vanaf springen. Het strandje ‘Kleine Knip’ hoort hier ook bij en staat ook wel bekend als Kenepa Chiki. Kleine knip is niet zozeer een toeristisch strandje, maar absoluut een aanrader om de lokale sfeer te proeven!