Kroatie wordt een steeds populairder vakantieland en dat is alles behalve onterecht! Dit prachtige land biedt dan ook alle ingrediënten voor de ultieme roadtrip… Wat ons betreft is Kroatie een van de mooiste landen uit Europa! Maar waar begin je deze roadtrip en welke plekken moet je in ieder geval gezien hebben? Wij helpen je graag vast een beetje op weg!

 

Waar begin je de roadtrip?

Vanaf Nederland kun je vliegen naar verschillende Kroatische vliegvelden. Op al deze vliegvelden huur je gemakkelijk een auto om de Kroatie vakantie écht te laten beginnen. Directe vluchten gaan er naar de vliegvelden van Dubrovnik, Pula, Split en Zagreb. De vliegtijden liggen allemaal rond de 2 uur. Van plan om heel veel spullen mee te nemen of voelt je eigen auto gewoon te vertrouwd? Je kunt natuurlijk ook gewoon met je eigen auto naar Kroatie rijden. De afstand van Nederland naar Kroatie is rond de 1300 kilometer.

 

Welke plekken mag je echt niet missen?

Kroatie ligt direct aan de Adriatische Zee en in een groot deel van het jaar is het klimaat zeer aangenaam. Ook kent dit land vele historische dorpjes en een prachtige natuur. Ga je op roadtrip door Kroatie? Zorg dan dat de onderstaande drie spots niet zullen ontbreken!


1. De Kornati-eilanden

Deze eilanden worden ook wel de Kornaten genoemd. De Kornaten bestaan uit ongeveer 100 eilanden die vlakbij de Kroatische kust liggen. De eilanden staan bekend als onbewoonde eilanden, maar af en toe kan je een vakantiehuisje tegenkomen. Aanschouw het kristalheldere water en geniet van pure natuur en heerlijke rust…

 

2. Historisch Dubrovnik

Wanneer je de roadtrip vervolgt naar de prachtige stad Dubrovnik kom je langs de stadsmuren van Ston. Deze muur is zo’n 6 kilometer lang en daarmee de op een na langste muur ter wereld. Je raadt het al; alleen de Chinese muur is langer… Eenmaal aangekomen in Dubrovnik zie je direct waarom deze stad in dit lijstje staat. Het geweldige uitzicht vanaf de stadsmuren en de historische hotspots maken deze stad echt waanzinnig! Extra leuk voor Game of Thrones fans, want hier werd de populaire serie opgenomen!

 

3. Nationaal Park de Plitvicemeren

In een woord: Wow! De Plitvicemeren zijn echt prachtig… Niet voor niets dat dit inmiddels op de Werelderfgoedlijst staat en miljoenen bezoekers per jaar trekt. Dit Nationaal Park kent enorm veel kleine meren, rivieren en watervallen met prachtige blauwe en groene kleuren. Deze must-do is gemakkelijk toe te voegen aan de roadtrip, want het ligt niet ver weg van de hoofdstad Zagreb.

 

Het was niet gemakkelijk om drie hotspots uit te kiezen, want Kroatie biedt zoveel moois en voor ieder wat wils. Een ideale bestemming voor een mooie Europese roadtrip dus!