Afrika is ontzettend veelzijdig en elke uithoek is weer anders. Een mix van cultuur en natuur maakt het continent heel erg interessant. Om alles van Afrika te kunnen ontdekken gaat je helaas in een mensenleven niet lukken. Daarom zetten we de mooiste plekken van Afrika op een rijtje, deze mag je absoluut niet missen!

Marokko

Marokko is het land van 1001 nachten en het betoverende Marrakesh. In de stad komt de film Aladin tot leven met z’n magische plekjes vol markten, moskeeën, tuinen en paleizen. In de gezellige binnenplaatsen is het nooit saai en kan je kennis maken met de typische Marokkaanse cultuur. Ook over de Marokkaanse keuken hoef je je geen zorgen te maken.

Kenia

Ben je een liefhebber van safari’s? Dan kom je in Kenia helemaal aan je trekken. In Kenia sta je midden in het decor van Planet Earth. Een safari trip naar Kenia is een garantie voor het zien van de mooiste stukjes natuur dat onze aardbol te bieden heeft. Eens per jaar trekken grote kuddes gnoes, zebra’s en antilopen dwars door Kenia, wat adembenemend is om te zien.

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kan iedereen aan z’n trekken komen. Zowel cultuur als flora en fauna is er in overvloed. Zo kan je een wildpark bezoeken om ’the big 5′ te zien of op zoek gaan naar het grote aanbod geschiedenis dat het land te bieden heeft. Neem een kijkje op Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen is gehouden of bezoek een van de vele monumenten dat Kaapstad en Johannesburg te bieden hebben. Volgens vele wereldreizigers is de Tafelberg in Kaapstad een van de mooiste plekken op de wereld. De imposante berg torent boven de stad uit, wat voor een fantastisch decor zorgt.