Een vakantie op Ameland betekent: stralend wit strand, bos en heide, schilderachtige dorpjes, unieke accommodaties, gezellige restaurants en diverse wandel- en fietsroutes. Ameland is een Waddeneiland vol verrassingen, leuke activiteiten en bijzondere ontmoetingen. Wil je graag wadlopen of bezoek je liever de bekende vuurtoren? Het kan allemaal op dit bijzondere Waddeneiland! Wil je meer weten over activiteiten of ben je op zoek naar een uniek verblijf? Lees dan snel verder, want wij tippen de leukste plekjes!

 

Hotspots op Ameland

Dit Waddeneiland is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Beklim de vuurtoren, boek een uniek hotel Ameland, wandel door de natuur of bezoek de beste restaurants zoals het Nobel Restaurant Ameland in het dorpje Ballum. Vanuit je verblijf kun je gemakkelijk naar andere dorpjes zoals Nes, waar je onder andere het Natuurcentrum vindt. Daar kun je kennis maken met de natuur en de fascinerende natuurlijke processen op en rond het eiland. Ook is het wandelen door natuurgebied het Oerd een aanrader, vanaf de hoge duinen heb je een prachtig uitzicht en kun je bijzondere planten en vogels spotten. Op Ameland kun je wadlopen, zeehonden spotten, musea bezoeken en oneindige wandelingen maken langs het strand. 

 

Sfeervol overnachten

Volgens velen is Hotel Nobel één van de beste hotels op ‘t Waddeneiland. Nobel Hotel Ameland is een sfeervol designhotel en heeft een groot aanbod aan stijlvolle kamers, suites en lofts. Een aantal kamers en suites beschikken over een bubbelbad of sauna, zoals de Comfortkamer Plus, de Loggia Suite en de Kerksuites. Benieuwd naar de Kerksuites? Schuin tegenover Hotel Nobel is een unieke locatie te vinden met twee luxe, moderne Kerksuites. De Nobel kerk is geheel gerenoveerd en heeft een authentiek karakter. Kortom, een hele beleving met alles erop en eraan! Ook zijn er verschillende faciliteiten in dit hotel. Zin om door de duinen te fietsen? Jullie kunnen fietsen huren bij het hotel. Ook kunnen jullie heerlijk dineren in het restaurant of vertoeven op de loungebanken op ‘t terras!

 

Dit moet je écht doen

Vanuit Ameland kun je niet vertrekken zonder eerst een Nobeltje te hebben gedronken. Nobeltje is een heerlijke Amelandse likeur op basis van oud Hollandse rum die zoet en krachtig is van smaak. Het is ‘t meest bekende drankje van het Waddeneiland, dus schrijf die maar vast op het lijstje. Ook kun je in slijterij Nobel goed terecht voor een leuk cadeautje voor thuis, een verjaardagscadeau of een souvenir als aandenken van dit eiland!