We hebben het allemaal wel gedaan. Een vlucht geboekt, op vakantie gegaan en daar ben je dan. Na een paar dagen wennen en lekker tot rust komen, heb je toch wel zin om wat dingen van het land te zien. Veel mensen kiezen ervoor om dit met het openbaar vervoer te doen en dit is ook logisch. Het is goedkoop en zit niet met parkeren. Toch is een auto huren tijdens je vakantie zeker een aanrader en we leggen uit waarom!

 

Gemakkelijk en snel

Je kan eigenlijk overal wel een auto huren, maar het is wel handig om dit van te voren toch even te een beetje uit te zoeken. Veel Nederlandse toeristen huren een auto via car rental schiphol. Dit is natuurlijk ideaal. Ze komen aan op het vliegveld, de auto staat meteen voor ze klaar en ze kunnen heel Nederland door toeren als ze willen. Dit kan natuurlijk ook gemakkelijk in het buitenland. Bovendien scheelt het je de terugreis een heleboel gestress, aangezien je met de auto zelfstandig naar het vliegveld kunt rijden. Je kan zo rustig je koffertje inchecken en heb volledige controle over hoe laat je weggaat.

 

Geheime spots

Een ander leuk extraatje, is dat je tijdens je roadtrip ineens geheime plekjes ontdekt. Zo kun jij plots besluiten om je auto even langs de kant van de weg te zetten, een stuk te wandelen en ineens stuiten op een klein privé strandje waar slechts 4 locals liggen. Dit is toch super leuk? Vaak zijn deze geheime plekjes moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer en zitten ook niet bomvol met toeristen om die reden. Dit biedt je de mogelijkheid om dingen te ontdekken die je anders waarschijnlijk niet tegen was gekomen, want vaak is het met geheime plekjes zo dat je ze tegenkomt wanneer je ze het minst verwacht.

 

Stedentrip

Wanneer je tijdens je vakantie een leuke stad wil bezoeken, is het vrij logisch dat je in eerste instantie het openbaar vervoer gebruikt. Zo kun je gemakkelijker de stad door slenteren en heel gemakkelijk van A naar B komen, door slechts een ticket te betalen. Maar waarom maar een stad bezoeken als je ook meerdere kan bezoeken? Wanneer je over een auto beschikt, kun je gemakkelijk binnen twee uur rijden (afhankelijk van welk land natuurlijk) naar de volgende stad hoppen. Je creëert zo als het ware een kleine mini vakantie in je vakantie, waarbij je alleen maar cultuur gaat snuiven, eten gaat proeven en leuke dingen gaat kopen. Het is een echte toevoeging aan je vakantie!

 

Voor deze ideale vakantie hoef je niet eens ver te zoeken. Je kan al een auto huren via rent a car eindhoven airport, nog verder naar het zuiden rijden en de vakantie van je leven hebben! Durf jij het aan?