De zomer begint stilletjes aan het land te verlaten en met de zomer die vertrekt keert het gros van de vakantiegangers ook weer terug in het land. Het is echter nog lang niet te laat om er toch nog even van te profiteren en voor jezelf een prachtige warme week te boeken aan bijvoorbeeld de Middellandse Zee voor de herfst finaal het land binnentrekt. Want vergeet niet: ook al is het geen exacte wetenschap, hoe verder zuidelijk je trekt hoe later de herfst komt. Om je meteen wat leuke ideetjes te geven over de mogelijkheden zijn hier wat tips.

September

In september is quasi heel Zuid-Europa nog aangenaam warm. De prijzen blijven wel relatief hoog maar zijn al een stuk lager dan tijdens de grote vakantie. Je vindt genoeg last minute deals bij aanbieders als TUI of Sunweb.

Een leuke bestemming in deze periode is zonder enige twijfel Mallorca. Ook al trekken nog veel toeristen naar het eiland, het pure volume qua aanbod zorgt voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ook Sardinië is een goede optie. De temperaturen op het Italiaanse eiland zijn nog steeds een aangename 26 graden, de prijzen zijn al een stuk lager en je krijgt er bovendien rustige stranden bij! Toch nog naar iets anders op zoek? Bekijk zeker ook de Cycladen op Griekenland!

Oktober

Ook in oktober kan je nog op vakantie trekken voor de zon. De opties beginnen vanzelfsprekend wel wat verder te liggen. Waar je eind september terecht kan in Toscane en Kreta, is oktober al meer voorbehouden voor de Turkse kust en de Portugese Algarve. Ook Sicilië is rond deze tijd van het jaar eindelijk gezegend met draagbaar weer zonder elke dag liters water naar binnen te hoeven werken. Eind oktober op reis? Ga dan voor Cyprus, Tenerife of het prachtige Marrakesh.

Kun je niks van je gading vinden? Tsja, dan kun je natuurlijk altijd nog richting Center Parcs tijdens de herfstvakantie 😉