Wie een actieve vakantie wil en met eigen ogen het ‘Dak van Afrika’ wil zien en ervaren, die beklimt de Mount Kilimanjaro in Tanzania. Het is niet alleen de hoogste vrijstaande berg van de wereld, het is ook de hoogste berg van de wereld met een hoogte van liefst 5.895 meter. Het beklimmen van Mount Kilimanjaro is een onvergetelijke ervaring die je alleen of met een groep mensen maakt. 

 

Unieke routes om de top van Mount Kilimanjaro te bereiken

Het beklimmen van de Mount Kilimanjaro is een onvergetelijke ervaring. Je kunt op verschillende manieren de top van deze gigant bereiken. De diverse routes zijn allemaal uniek en elke route laat weer andere aspecten van de indrukwekkende berg zien.  Een vakantie naar Mount Kilimanjaro is via tanzaniaspecialist.com prima te combineren met een safari of een verblijf op Zanzibar. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden voor jullie vakantie naar Tanzania! 

 

Lokale klimmers geven actuele informatie

Van de verschillende routes naar de top van Mount Kilimanjaro zijn de Marangu route, de Machame route en de Lemosho route de meest bekende routes. Je kan altijd een beroep doen op lokale klimmers om telkens actuele informatie over de routes in het bezit te krijgen en zo optimaal voorbereid mogelijk aan de beklimming van Mount Kilimanjaro te beginnen.

 

Whiskey route

De meest populaire route is de Machame route. Deze route naar de top van de Mount Kilimanjaro wordt ook wel de whiskeyroute genoemd. De start is in het regenwoud en je krijgt onderweg te maken met gelijkmatige hoogtestijgingen waardoor je lichaam daar goed aan kan wennen. Gemiddeld duurt het tussen de zes en zeven dagen als je middels deze route de top van Mount Kilimanjaro bereikt. De Marangu route is de meest voordelige route. Dit betekent wel dat je net iets minder van de berg ziet tijdens de klim en dat je lichaam minder goed voorbereid wordt op de hoogteverschillen die je per dag dient te overbruggen. Je bereikt via deze route de top binnen zes dagen. Wil je liever op rustige wijze de top van de Kilimanjaro bereiken en optimaal om kunnen gaan met de hoogteverschillen onderweg dan is de Lemosho route aan te bevelen. Kies je voor deze route dan bereik je binnen acht dagen de top van de grootste berg ter wereld. Diverse specialisten zetten alle opties voor je op een rij en bespreekt uiteraard ook de mogelijkheden om de beklimming te combineren met andere aantrekkelijke bestemmingen die Tanzania te bieden heeft.

 

Boek vandaag nog de vakantie van je leven

Wie de vakantie wil benutten om een bezoek te brengen aan het ‘Dak van Afrika’, die overnacht vooral in tenten. Gelukkig zijn er specialisten die de beste tenten aanbieden en ook jouw veiligheid garanderen tijdens de tour. De Tanzania specialisten zullen je bijvoorbeeld wijzen op het regenseizoen, dat van halverwege de maand maart duurt tot begin juni. Dit is niet de meest ideale periode om de Mount Kilimanjaro te beklimmen. Check vandaag nog de website www.tanzaniaspecialist.com en boek de vakantie van je leven.