Ibiza

Ibiza is een eiland dat ligt in de Middenlandse zee en behoort tot Spanje. Het eiland ligt ten oosten van de Spaanse kust. Ibiza is vooral bekend van het nachtleven, dat is voortgekomen uit de hippiecultuur.

Ibiza

Het Spaanse eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 540 km² en telt zo’n 95.000 inwoners. Het grootste deel hiervan woont in de hoofdstad Ibiza-stad. Het eiland is het beste te bereiken met het vliegtuig. In de zomer gaan er dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Nederland naar het eiland, maar in de winter is het eiland bijna alleen vanaf Spanje te bereiken. Ibiza kent verschillende populaire steden en dorpen, waaronder de volgende:

  • Cala de San Vicente
  • Es Canar
  • Ibiza-stad
  • Playa d’en Bossa
  • Sant Antoni de Portmany

 

Ibiza als vakantiebestemming

Het Spaanse eiland is een enorm populaire vakantiebestemming. Samen met Mallorca, Menorca en meer kleine eilanden maakt Ibiza deel uit van de Balearen. Na een vlucht van ongeveer 2,5 uur hebben jullie vanuit Nederland het eiland Ibiza bereikt. De temperaturen op Ibiza zijn in de zomer tussen de 20 en 30 graden en ook het zeewater heeft een aangename temperatuur. In de maanden juni, juli en augustus valt er bijna geen regen op Ibiza. Ook is het erg handig dat op Ibiza gewoon met Euro’s betaald kan worden.

Reisinformatie Ibiza

Huwelijksreiswijzer.nl