Turkije is de laatste tijd veel negatief in het nieuws gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de staatsgreep die niet heel lang geleden is gepleegd. Helaas heeft dit een negatief invloed op het toerisme in Turkije. Dit is jammer aangezien Turkije een schitterend land is om op vakantie te gaan. Volgens een medewerker van Turksvisum.com is het gelukkig op de meeste vakantiebestemmingen in Turkije veilig genoeg om op vakantie te gaan. In dit artikel zal ik je een overzicht geven van een aantal vakantie tips in Turkije.

Handige weetjes Turkije

Turks is de officiële taal die gesproken wordt. Maar gelukkig wordt er in het land goed Engels gesproken in de meeste steden. Denk dan bijvoorbeeld aan de grote steden zoals Istanbul, Ankara en de toeristische kustplaatsen. Ook is het aan te raden om voldoende cash geld op zak te hebben als je van plan bent om het binnenland te bezoeken. Maar ook in de grote steden is voldoende contant geld op zak hebben aan te raden. In het Turkije is het namelijk gebruikelijk om tussen de 10 en 15 procent aan fooi te geven. Dit is namelijk nog niet in de prijs verrekent zoals dat in de meeste Europese landen wel het geval is.

Vermijd discussies over religie of de politiek

Zoals eerder vermeld is het op religieus en politiek gebied zeer onrustig in Turkije. Houd dat in het achterhoofd als je het land gaat bezoeken. Turken zijn zeer trotse mensen en religie en politiek is een zeer gevoelige kwestie. Vermijd dus gesprekken over de religie en de politiek in Turkije. In plaats daarvan kan je het best praten over de mooie dingen die Turkije te bieden heeft.

Regel van tevoren je visum

Misschien wel een van de meest belangrijke dingen om te regelen voordat je op vakantie gaat: een reisvisum. Vanaf 2014 is het namelijk verplicht om een visum aan te schaffen. Als je lange rijen op het vliegveld wilt voorkomen dan kan je best een reisvisum online aanvragen op bijvoorbeeld: https://www.turksvisum.com/