Canada is het land bij uitstek om met een camper te ontdekken. De wegen zijn, vooral in de lente en zomer, veilig en overzichtelijk, de natuur ruig en wonderschoon en de uitzichten memorabel. Daarnaast geeft een camper je de ultieme vrijheid. Kom je op een mooie plek waar je eigenlijk niet weg wil? Dan blijf je toch een nachtje langer staan. Daarnaast zijn er veel faciliteiten gericht op toeristen met een camper, zo zijn er mooie natuurparken waar je mag staan en vind je er leuke campings. Hieronder een overzicht van welke plekken je niet mag missen tijdens een campervakantie in Canada.

 

De bevroren Niagara Falls

De Niagara falls zijn al prachtig van nature, maar in de winter kun je hier iets bijzonders zien. Een deel van de watervallen is dan meestal bevroren, terwijl ondertussen het water op diverse plaatsen gewoon door raast. Bijna elke winter bevriest namelijk een deel van de Niagara-watervallen. Soms een klein beetje, maar ook vaak stevig. Met sneeuw en dagenlange vorst, waardoor een winters sprookje landschap ontstaat. Dat zowel van de Amerikaanse als de Canadese kant te bekijken is. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

Banff National Park

Banff National Park in het westen van Canada is wereldberoemd. Dit komt voor door het woeste landschap van de Rocky Mountains. Hier kunnen je ogen verdwalen in de bergen, meren, gletsjers en talloze wilde dieren als bewoners. Dit bijzonder stuk natuur heette vroeger Hotsprings Reserve. De talloze warmwaterbronnen zijn inmiddels echter niet meer de grote trekpleisters. Banff ligt tegen Jasper National Park en Yoho National Park aan. De drie parken behoren tot de populairste trekpleisters voor toeristen. En zijn essentieel voor het populaire rondje door het Westen van Canada. Banff National Park is voor velen het gezicht van de Rocky Mountains. De bergen en talloze kristalblauwe meren zijn het leefgebied van dieren zoals de zwarte beer, de grizzlybeer, de wolf, het eland, etc. Een ideaal wandel- en kampeergebied, maar wel oppassen dus!

 

Yoho National Park

Yoho National Park is een relatief onbekend natuurgebied in de Rocky Mountains. Je vindt het in het westen van Canada. Het is een ruig gebied, waar je perfect kunt wandelen in de fraaie bergen. Waarbij je een redelijke kans hebt om wilde dieren tegen te komen…