De prachtige natuurgebieden is waar Kroatië om bekend staat. Dit land heeft namelijk meer dan genoeg natuurwonderen in petto en wij kunnen garanderen dat dit een walhalla is voor natuurliefhebbers. Er zijn veel diverse nationaal parken met geweldige natuur. Ben je benieuwd naar de mooiste natuurgebieden van Kroatië? Scrol dan snel verder, want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

 

1. Nationaal Park Plitvice

Nationaal park Plitvice staat bekend om de prachtige watervallen, smaragdgroene meren en de ongerepte natuur. Dit natuurgebied is onwijs groot en je kijkt er je ogen uit. Met 16 meren en meer dan 90 watervallen, is dit werkelijk bijzonder. Rondom de meren staan hoge bossen en lichtgekleurde rotsen. Het is een drukbezochte, toeristische plek, maar het wordt zoveel mogelijk beschermd en het is daarom ook niet mogelijk om hier te zwemmen. 

 

2. Nationaal Park Krka

Trek je wandelschoenen maar aan als je deze unieke plek gaat bezoeken. Je stapt langs het water via een hele lange houten brug door de ongerepte natuur… Daar kun je echt prachtige foto’s nemen. Ook de grote en kleine watervallen zijn spectaculair om te zien. Je vindt in Krka National Park o.a. mangroves, rotsen, kliffen, moerassen en op natuurlijke wijze opgestapeld riet. Geen wonder dat veel toeristen hier een kijkje komen nemen.

 

3. Nationaal Park Kornati

Nationaal Park Kornati is een eilandengroep die bestaat uit 89 onbewoonde eilanden en riffen. De eilanden zijn een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een combinatie van zon, kristalheldere zee, rust en ongerepte natuur. Rondom de eilanden zwemmen veel soorten vissen die door het kristalheldere water al vanuit de boot zijn te zien. Je kan de onderwaterwereld nog beter bewonderen tijdens een snorkeltrip. 

 

4. Nationaal Park Noordelijke Velebit

De noordelijke Velebit is een ruig berggebied bekend om zijn botanische rijkdom en een uitzonderlijk uitzicht over de Adriatische zee. Het gebied heeft een aantal fietspaden, maar wordt vooral bezocht door bergbeklimmers. Er zijn onwijs veel paden waar je midden in de natuur loopt, ver weg van de bewoonde wereld. Als je de hele route door ‘t park zou lopen ben je wel 9 dagen bezig. In dit park vind je 3 berghutten waar je uniek kunt verblijven. Als je van iets meer comfort houdt zijn er buiten het park ook leuke overnachtingen mogelijk.

 

5. Nationaal Park Paklenica

Dit park is het drukst bezochte klimgebied in Kroatië. De twee belangrijkste activiteiten in Paklenica zijn hiken en rotsklimmen, daarnaast wordt er ook veel gefietst (mountainbike) op de speciale paden hiervoor. Dankzij de grote klimaatverschillen binnen het park is er een rijke flora en fauna. Ondanks dat het een wild gebied is, is Paklenica makkelijk bereikbaar dankzij de nabijgelegen Adriatische toeristische weg en de snelweg.