Ameland is voor veel Nederlanders een favoriete vakantiebestemming. Het mooie Waddeneiland Ameland behoort tot het gezellige Friesland en kent vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Ballum is met zo’n 400 inwoners het kleinste dorp op het Waddeneiland. In het dorpje beleef je een authentieke ervaring met eeuwenoude huisjes en monumentale panden. Op dit Waddeneiland kun je een lange strandwandeling maken langs de kust en genieten van de natuurrijke omgeving. Het dorpje Nes telt maar liefst 50 rijksmonumenten en biedt leuke uitstapjes voor jong en oud. Op Ameland zijn er diverse musea en bezienswaardigheden zoals het Maritiem Centrum en het Natuurcentrum. Ook zijn er meer dan genoeg recreatie- en overnachtingsmogelijkheden. Lees hieronder de leukste tips voor een vakantie op Ameland!

 

Bijzonder overnachten op Ameland 

Het Nobel hotel Ameland is één van de beste hotels op dit Waddeneiland. Nobel Hotel Ameland is een sfeervol designhotel in het centrum van Ballum met een ruim aanbod aan kamers, suites en lofts. De kamers zijn zeer modern en stijlvol ingericht. Een aantal kamers en suites beschikken over een bubbelbad of sauna, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het is zelfs mogelijk om in een kerksuite te overnachten. Hoe bijzonder is dat! De Nobel kerk is geheel gerenoveerd en heeft een authentiek karakter. Kortom, een unieke locatie met een geweldige beleving! Dat wordt absoluut genieten… 

 

Unieke plekjes op het Waddeneiland

Natuurgebied het Oerd mag niet vergeten worden tijdens een bezoek op Ameland. Het gebied is gelegen in het oostelijke deel van het Waddeneiland. Hier zijn bijzondere planten te vinden en duizenden vogels die je kunt spotten. Dit geeft een heel bijzonder beeld. Om je heen zie je de woeste natuur, duinen, heide en de golvende zee. Dit is een fotogenieke plek die zeker op jouw lijstje moet staan. Voor een adembenemend uitzicht op Ameland, beklim je de trappen van de vuurtoren in Hollum. De vuurtoren is een bekende plek op het Waddeneiland en heeft maar liefst 236 treden! Heb je een lange wandeling gemaakt op Ameland en ben je benieuwd naar een bijzondere excursie? Tip van ons: reserveer een ECO-safari. Georganiseerd door Natuurcentrum Ameland rijd je met een elektrische wagen dwars door de mooiste natuurgebieden, duinen, meertjes en de Waddenzee. Dit wil je niet missen!

 

Extra inspiratie en tips

Wadlopen, zeehonden spotten en uitwaaien langs het Noordzeestrand. Ameland heeft voor ieder wat wils. Natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers zijn hier helemaal op hun plek, want het eiland biedt diverse natuurgebieden en landschappen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes te ontdekken. Tijdens je tocht kom je onderweg de leukste cafés en boerderijen tegen! Wil je nog meer te weten komen over dit Waddeneiland? Op de website Amelandhotel.nl vind je een top 10 voor nóg meer leuke inspiratie over hotels, musea,  bezienswaardigheden en veel meer voor tijdens jullie hotel Ameland vakantie. Een vakantie op Ameland is een aanrader voor iedereen!