Het meertje bij jou in de buurt is misschien lekker vertoeven in de zomer, maar erg bijzonder en avontuurlijk is het vast niet. Voor de meest aparte en bijzondere meren moet je toch een stukje verder reizen. Van aparte kleuren tot hoge temperaturen tot opvallende dieren… Er zijn een hoop prachtige meren. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de vier bijzonderste meren ter wereld!

Grand Prismatic Spring – Verenigde Staten

In het Nationale Park Yellowstone is een erg bijzonder meer te bewonderen, namelijk de Grand Prismatic Spring. Het meer heeft verschillende prachtige kleuren en heeft een constante temperatuur van 85 graden. Het meer heeft deze kleuren door de bacteriën die hier overleven. Bij elk weertype is dit een echte bezienswaardigheid die je niet mag missen mocht je in de buurt zijn!

Jelly fish lake – Palau, Micronesië

Een meer dat zeker in dit rijtje thuishoort is zonder twijfel het Jelly fish lake! DIt is een meer gevuld met miljoenen kwallen! Voorheen kon je ook zwemmen tussen de kwallen in dit bijzondere meer, de kwallen prikken namelijk niet. Het was een paar jaar niet mogelijk om een duik te nemen in het meer en de kwallen van dichtbij te zien, maar sinds kort kan je je weer tussen de kwallen wanen!

Lake Nakuru – Kenia 

Een ander bijzonder meer waar ook dieren zijn te vinden is het Nakuru meer in Kenia. Als je een bezoekje brengt aan dit meer dan zul je namelijk een groep prachtige flamingo’s tegemoet lopen. Door de hoeveelheid algen in het water van het meer is het een aantrekkelijke plek voor de flamingo’s. Maar naast de flamingo’s kun je ook andere dieren tegenkomen zoals neushoorns. Gelukkig wordt het meer beschermd door de status op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ik Kil Cenote – Mexico

In Mexico is een prachtig meer te vinden dat in een grot ligt. Wanneer je zwemt in dit meer heb je net het idee dat je midden in de jungle bent door de vele lianen die door de grot verspreid hangen. Deze cenote is een populaire bestemming dus als je in alle rust een duik wilt nemen kan je beter ‘s morgens vroeg gaan!