strand-turkije

Turkije staat bekend om zon, zee en strand! Wil jij weten wat de mooiste stranden zijn? Of waar je het best kunt genieten van het water? Lees dan snel verder! Wij hebben de mooiste stranden voor je op een rijtje gezet.

1. Iztuzu

iztuzu


Het Iztuzu strand is 4,5 kilometer lang en staat vooral bekend als ‘Turtle Beach’. Het strand heeft deze naam omdat het een van de belangrijkste nestgebieden is van de Karetschildpad. Wat fijn is aan dit strand is dat het strand niet omgeven is door moderne betonnen gebouwen, maar door natuur en rustieke houten huisjes. Dit maakt dat het strand niet alleen mooi is voor zonaanbidders, maar ook voor natuurliefhebbers.

2. Ölüdeniz

Oludeniz

Een bergachtig landschap, een wit strand en een azuurblauwe zee. Zo kun je dit strand het best omschrijven. Het strand wordt dan ook wel de Blue Lagoon genoemd. Doordat het strand erg groot is zal je weinig merken van de drukte en een comfortabel plekje hebben.

3. Kleopatra

kleopatra

Kleopatra is een strand dat wereldwijd bekend staat om zijn witte zand. Het verhaal gaat namelijk dat dit een van de badplaatsen van Cleopatra was en het zand, gemaakt van kleine zeeschelpen, speciaal voor haar naar het eiland is gebracht.

4. Kaputas

kaputas

Het strand Kaputas is nog niet erg commercieel en wordt vooral bezocht door de lokale bevolking. Dit maakt dat de sfeer erg gemoedelijk is en het niet overdreven druk is. Wanneer je slecht ter been bent is dit strand minder geschikt. Het strand is namelijk alleen toegankelijk via een hoge trap.