Ga jij op vakantie of maak je een stedentrip naar Barcelona? Dan kun je genieten van lekker eten, mooie stranden, een bruisend nachtleven en geweldige winkels. Barcelona kent echter ook vele bezienswaardigheden. Wij hebben de populairste bezienswaardigheden in Barcelona op een rij gezet.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een van de blikvangers van Barcelona en de bekendste basiliek in Spanje. De bouw van deze basiliek, dat ontworpen is door Antoní Gaudí, is gestart in 1884. Tot op heden is de Sagrada Familia nog steeds niet af en de mythe zegt dat dit ook nooit gaat gebeuren.

Camp Nou

Camp Nou staat bekend als een van de mooiste en meest overweldigende stadions ter wereld. Dit stadion is de thuisbasis van F.C. Barcelona en heeft 118.000 zitplaatsen. Wil jij F.C. Barcelona in actie zien? Dan kun je alvast via internet een ticket kopen. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt.

Torre Agbar

De Torre Agbar is in 2005 gebouwd en bepaalt sindsdien de skyline van Barcelona. Deze toren heeft namelijk een vreemde vorm en wordt door de inwoners van Barcelona ook wel penis of dildo genoemd. Dit was echter niet waar ontwerper Jean Nouvel zijn inspiratie uit haalde. Volgens hem is de toren namelijk gebaseerd op de bergen van Montserrat. Helaas kun je de Torre Agbar alleen van buiten bekijken, de toren wordt namelijk gebruikt als kantoor.

Parc Guëll

Barcelona is de stad van Antoní Gaudí. Ook Parc Guëll is namelijk door deze bekende architect ontworpen. Je kunt in het park genieten van het uitzicht (Parc Guëll bevindt zich namelijk op een berg) of de meesterwerken van Gaudí bekijken. Om optimaal van het park te genieten moet je hier ongeveer een dag voor inplannen. Het park is namelijk ontzettend groot en het is zonde als je niet alles kunt zien.

Las Ramblas

De Ramblas is de populairste straat van Barcelona en is ruim anderhalve kilometer lang. Deze zonnige straat loopt van Plaça de Catalunya tot aan Port Vell (het oudste deel van de haven). Las Ramblas is vooral bekend om de straatartiesten, illegale verkopers (die hard wegrennen als de politie komt), souvenirwinkels, schilders en levende standbeelden. Ook kun je er heel veel restaurants en cafeetjes vinden. Als je iets wil eten of drinken terwijl je op de Ramblas bent kun je beter even wachten, of een van de zijstraatjes induiken. Op de Ramblas betaal je namelijk de volle mep en betaal je al snel €10,- voor een kop koffie.

Barcelona Zoo

Ben jij een liefhebber van dierentuinen? Dan is Barcelona Zoo een aanrader. Je kunt hier niet alleen heel veel dieren vinden, maar ook naar een dolfijnen –of zeeleeuwen show en knuffelen met de boerderijdieren.

Font Màgica

De Font Màgica bevindt zich aan de voet van de heuvel Montjuïc. Deze fontein is een van de grootste trekpleisters van Barcelona en zorgt elke keer weer voor verwonderde blikken. De reusachtige fontein is door de combinatie met licht en muziek namelijk een groot spektakel waar menig toerist of Catalaan op af komt.

Tip! Pak de fiets om Barcelona te verkennen

Barcelona heeft misschien wel niet de fietscultuur van Nederland, maar fietsen in Barcelona is echt hot. Het stadsbestuur heeft gezorgd voor een aantal mooie fietspaden en de rit langs de boulevard is ook heerlijk. In de kleine straatjes moet je een beetje uitkijken voor senioren en groepen toeristen, maar het grote voordeel van fietsen in Barcelona is dat je echt zo’n beetje de hele stad kunt bekijken in 1 dag. Zelfs in een halve dag kom je al heel ver. Als je de eerste dag van je verblijf meteen een fietstour boekt met (Nederlandstalige) begeleiding dan heb je de perfecte verkenning gedaan om Barcelona de dagen daarna verder uit te pluizen. Voor meer informatie over fietstours (en wandeltours) in Barcelona kijk je op de website BroodEnTomaat.

Andere handige websites om je trip naar Barcelona voor te bereiden

Barcelonainfo.nl