Spanje, het land van de zonovergoten costa’s, paella, stierengevechten en sangria. Het land dat bij de Nederlanders hoog staat in het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. En we weten allemaal wel waarom. Spanje is altijd een goed idee… Of je nou gaat voor een zonvakantie, rondreis, citytrip of actieve vakantie. Bovendien is dit land door de indrukwekkende landschappen, vele prachtige stranden en helderblauwe zeeën één van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa. Van plan om naar Spanje te gaan dit jaar? Bekijk deze tips en maak er een onvergetelijke vakantie van!

 

Het trendy Ibiza ontdekken

Ben je er nog niet helemaal over uit waar je naar toe zou willen in Spanje? Ga voor de island vibes op Ibiza! Kies voor een mooi hotel in het noorden (veruit het mooiste en rustigste gedeelte) van het eiland, drink een cocktail in een trendy lounge bar aan het strand en huur een leuk autootje om de mooiste plekjes op Ibiza te ontdekken. Als je het zo aanpakt, ga je op dit Spaanse eiland een droomvakantie tegemoet!

 

Tomaten gooien bij ‘La Tomatina’

Wil je iets willen meemaken in Spanje wat je je hele leven lang nog zal navertellen? Bezoek dan het populaire tomatenfestival ‘La Tomatina’ in Buñol. Wat er gebeurt op dit festival? Nou, 40.000 man die elkaar bekogelen met tomaten! Dit massaal voedselgevecht, waar je gratis aan kan deelnemen, wordt bezocht door mensen van over de hele wereld. Want ja, wie wilt nou niet met tomaten naar elkaar gooien?

 

Carnaval vieren op Tenerife

Zoals Brabanders laaiend zijn over carnaval, zijn alle Spanjaarden dit ook over hun carnaval! In vele steden worden deze feestelijke optochten georganiseerd. Maar het grootste feest? Dat wordt gevierd bij Carnaval de Santa Cruz op Tenerife. Dit is, op de carnaval in Rio de Janeiro na, het grootste carnavalsfeest ter wereld! Het feest is hier zo swingend, dat je vakantie niet meer stuk kan!

 

Vulkaan de Teide bewonderen

Ook een must do op Tenerife om nooit te vergeten is het bezoeken van de slapende vulkaan ‘El Teide’. Met de kabelbaan naar de krater van de vulkaan (wat overigens het hoogste punt van Spanje is!) is een hele unieke ervaring. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over het vulkaanlandschap van Tenerife!

 

Cursus paella koken in Valencia

Paella, het traditionele feestgerecht dat zijn oorsprong vindt in het sfeervolle Valencia. Het is erg leuk om in Valencia (of ergens anders in Spanje) een kookcursus te volgen en te leren hoe je paella op authentieke wijze kan bereiden. En je zult merken, deze paella is tien keer lekkerder dan de paella die je eerder hebt gemaakt met een pakje van Knorr!